Bijgewerkt: 5 maart 2024

Relatie Amstelveense huurders en woningcorporatie Eigen Haard wordt onderzocht

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-01-2019

De relatie tussen huurders in Amstelveen en woningcorporatie Eigen Haard wordt onderzocht. Het onafhankelijke onderzoek wordt uitgevoerd door bureau Atrivé en gebeurt in gezamenlijke opdracht van de gemeente, Eigen Haard en de Bewonersraad Amstelveen. De gemeente had aangestuurd op een onafhankelijk onderzoek na berichten van huurders die ontevreden zijn over onderhoud, renovaties en vooral gebrekkige communicatie. Het onderzoek spitst zich toe op de communicatie tussen huurders en verhuurder en de naleving van afspraken in vier wooncomplexen, waaronder de Aquariusflat en de Van Heuven Goedhartlaan.

'Communicatie blijkt een terugkerend punt van zorg' volgens Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen. 'We constateren dat een deel van de huurders in Amstelveen het vertrouwen kwijt is. Of het nou gaat over onderhoud of renovaties; deze groep voelt zich niet gehoord.'Het onderzoek moet een eerste stap zijn naar een verbetering van de verhoudingen en de communicatie. 'Ik ben daarom blij dat de gemeente sámen met Eigen Haard en de bewonersraad opdracht heeft kunnen geven voor dit onderzoek.' 'Prima dat we dit onderzoeken', voegt Bert Halm directeur van Eigen Haard toe. 'We willen dat onze bewoners tevreden zijn over alle aspecten van onze dienstverlening. We hopen met dit onderzoek de vinger goed achter het probleem te krijgen zodat we het zo snel mogelijk oplossen.'

Huurdersorganisatie Bewonersraad Amstelveen is tevreden over dit onderzoek. 'Wij zijn al langer bezig met het verbeteren van de communicatie van Eigen Haard naar de huurders, ook hebben bestuursleden bij verschillende complexen de huurders ondersteund' vertelt voorzitter Henk Duursma. Het onderzoek van Atrivé richt zich primair op het horen van ervaringen, meningen en wensen van de betrokken sleutelfiguren uit de diverse organisaties, bewonersvertegenwoordigingen en bewoners. Dat gebeurt met interviews en gesprekken met bewoners in de complexen. Het onderzoek is vorige week begonnen. De resultaten worden dit voorjaar verwacht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.