Bijgewerkt: 27 juni 2022

Repetities van cantate 'Wie zin heeft' in de Paaskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
19-09-2016

Maandag 26 september 2016 starten om 20.00 uur in de benedenzaal van de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1, de repetities voor de gloednieuwe cantate 'Wie zin heeft ...'. Teksten en muziek van Nico Hovius zijn geïnspireerd op Bachs beroemde koffiecantate. De uitvoering vindt plaats op zondag 30 oktober 2016 aansluitend aan de ochtendviering om 11.30 uur, onder het genot van een kop koffie. ‘Wie zin heeft...‘ wordt uitgevoerd door het koor Anthem met iedereen die mee wil zingen. Leo Kramer dirigeert en Peter van Dongen bespeelt de vleugel. Ben je nieuwsgierig? Wil je meezingen? Kijk op www.paaskerk-amstelveen.nl  of bel met Janet Parlevliet 06 17437908.

Foto Amstelveen
(Foto C.J. Hoogenboom - 2015)

Leo Kramer dirigeert het koor Anthem


De tekst van de cantate is geschreven door zes kerkleden: Anne Marie Dees, Cynthia Kramer, Janet Parlevliet, Koos Hagen, Mareke Kniep en Gert Jan Slump. De muziek voor de cantate is geschreven door Nico Ph. Hovius. De inspiratie voor de vierdelige cantateserie, uit te voeren in de periode 2015 - 2017, is steeds een oude bachcantate. Voor de eerste cantate, die werd uitgevoerd door Alegría, stond de cantate ‘Gott der Herr ist Sonn und Schild’ model (BWV 79). Bijzonder inde opzet is, dat elke cantate steeds door een ander koor uit de Paaskerk wordt uitgevoerd. Deze tweede keer is het de vrolijke, operateske cantate ‘Schweigt stille, plaudert nicht’ (BWV 211) die dirigent Leo Kramer uitkoos als uitgangspunt voor uitvoering door zijn koor Anthem, aan te vullen met projectleden.

In 2017 volgen nog twee cantates: op zondagmiddag 5 maart, uit te voeren door de Cantorij van de Paaskerk (wederom aan te vullen met projectleden) onder leiding van Leo Kramer en de vierde, afsluitende cantate op zondagmorgen 4 juni, de eerste Pinksterdag. Die zal dan worden gezongen door alle koren samen: Anthem, Alegría en de Paaskerkcantorij samen met wie wil meezingen. Zo gaan in deze vierdelige cyclus alle tongen los in de Paaskerk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.