Bijgewerkt: 9 december 2022

'Reshaping the Everyday' in Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Robert Tordoir
23-05-2014

Acht jonge, ambitieuze, creatieve en betrokken product ontwerpers komen samen in de show Reshaping The Everyday. Ze combineren ambacht met de nieuwste technieken en laten je op een andere manier naar alledaagse producten kijken. Gewoontes worden doorbroken en producten krijgen nieuwe waarden.

Design met humor, design met een twist, maar vooral design vanuit een grote betrokkenheid. De expositie varieert van een jeansfabriek tot een vaas die kapot moet om tot een diepere laag door te dringen. De expositie is te zien van 7 mei tot 22 juli 2014 in de Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein in Amstelveen. De officiële opening is op woensdag 4 juni. Trendwatcher Paulien Routs, winnaar van de Trendwatcher of the Year Award (TWOTY) verzorgt de inleiding en interviewt de ontwerpers. Paulien werkt o.a. met Pauline van Dongen en Christine Boland. Wil je deze unieke avond bijwonen? Dat kan! Schrijf je in door een e-mail te sturen aan: robert@art-partner.nl

Foto Amstelveen
(Foto Art Partner - 2014)

De flyer van 'Reshaping the Everyday'


Over Paulien Routs

Paulien won afgelopen jaar de TrendWatcher Of The Year award (TWOTY) en werd gekozen voor de Hot100 van het Nieuwe Instituut. Ze noemt zichzelf een creative trend and design researcher en werkt o.a. met Pauline van Dongen en Christine Boland.

“De nieuwe generatie ontwerpers vindt het belangrijker, dat ze sociaal iets tot stand laten komen dan dat er een eindproduct is gerealiseerd. Waar het proces eerst de periode was voor een product ‘af’ was, zien we langzamerhand het proces het belangrijkste product worden.”

In de vernieuwde bibliotheek in Amstelveen wordt elke 3 maanden een ‘ruimte met een verhaal’ ingericht door een jonge ontwerper in samenwerking met Art Partner. De bibliotheek wil met deze exposities de waarde laten zien van kunst, creativiteit en verbeeldingskracht. De jonge productontwerpers creëren een ruimte om in te bewegen, te zitten en te ontdekken.

Met als thema “design in een wereld van verhalen”. Art Partner werkt met kunstenaars en ontwerpers in verschillende organisaties aan verander- en innovatietrajecten. De deelnemende ontwerpers zijn: -Oato, -Timo ten Broeke, -Ellis van Aart, -Mianne de Vries, -Jorinde Verweij,  en Leonie & Lois.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.