Bijgewerkt: 7 december 2023

Respectvol samenleven begint op de school

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-11-2022

In de Week van Respect tussen 7 - 13 november 2022 richten wij ons op jongeren: de generatie van de toekomst. Want wat zij jong leren, nemen zij de rest van hun leven mee.

Respectvol samenleven begint daarom, onder andere, op school. Iedere dag zetten docenten en leerkrachten zich in om leerlingen respect voor zichzelf, elkaar en hun omgeving mee te geven. De Respect Foundation maakt zich hard om hen hierin te ondersteunen met expertise en enthousiasme.

Amstelveense scholieren staan in de ‘Week van Respect’ stil bij dit thema. Onder meer het Amstelveen College besteedde deze week aandacht aan respect met gastlessen. Floor Gordon (D66) wethouder Diversiteit stond daar vrijdag 11 november 2022 voor de klas om haar verhaal te vertellen en het gesprek aan te gaan met de leerlingen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Diversiteit voor de klas van het Amstelveen College

'In de huidige samenleving zien we dat groepen vaker tegenover elkaar komen te staan. Het kan er hard aan toe gaan, ook op social media. Daarom is een themaweek over respect hard nodig. Misschien nu meer dan ooit. We moeten nieuwsgierig naar elkaar blijven en het gesprek blijven aangaan. De Week van Respect verlaagt de drempel om dit gesprek te beginnen en het erover te hebben' – zegt wethouder Gordon.

Respectgemeente Amstelveen. Amstelveen is een van de 41 gemeenten die dit jaar meedoen aan de Week van Respect (7 t/m 13 november). De gemeente doet sinds 2019 mee aan de themaweek. Naast het Amstelveen College besteedden de basisscholen Florencius. Westwijzer en Horizon aandacht aan de week. De Week van Respect wordt gezien als het startpunt om het gesprek aan te gaan over dit onderwerp. De lesmaterialen en begeleiding van de Respect Foundation zijn het hele jaar beschikbaar voor instellingen die ermee aan de slag willen.  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.