Bijgewerkt: 5 maart 2024

Restaurant 'La Cubanita' is verwoest door brand

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
18-01-2015

Er heeft vannacht 18 januari 2015 rond 5.30 een grote brand gewoed in tapas restaurant 'La Cubanita' aan de Amstelzijde op de grens van Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel. Er was op dat moment niemand aanwezig in het restaurant en er vielen geen gewonden bij de brand. Het restaurant ging volledig in vlammen op.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Tapas restaurant 'La Cubanita' in betere tijden aan de Amstelzijde. Hier stond vroeger het restaurant 'Klein Paardenburg'


Rond 5.30 kwam er een melding binnen bij de meldkamer van omwonenden, dat zij aan de overkant van de Amstel vlammen zagen. Het bleek te gaan om een uitslaande brand bij het restaurant. Door direct veel personeel en materieel in te zetten heeft de brandweer weten te voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar Brasserie Paardenburg en enkele woningen die ernaast liggen. Deze panden bleven behouden.

De rook die bij de brand vrij kwam trok voornamelijk richting Ouderkerk. Inwoners van Ouderkerk die last hadden van de rook kregen het advies ramen en deuren te sluiten. Rond 7.00 was de brand meester. Het restaurant is door de brand volledig verwoest. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.