Bijgewerkt: 20 juni 2024

Rick van Bruggen is de nieuwe voorzitter van Sporting Martinus

Nieuws -> Sport

Bron: Pieter Monkelbaan
06-12-2015

Op de Algemene Vergadering van 2 december 2015 van voetbalvereniging Sporting Martinus is Rick van Bruggen op voorstel van het bestuur door de leden geïnstalleerd als voorzitter van de vereniging. Hij volgt hiermee Pieter Monkelbaan op die de Amstelveense club ruim 20 jaar leidde. Naast een nieuwe voorzitter zijn er ook drie nieuwe bestuursleden benoemd: Ritchie Nanninga als penningmeester, Ramon Rikken namens de pupillen en Tjalle Hoekstra namens de senioren. Penningmeester Jacques de Swart trad na vijf jaar af.

Tijdens dezelfde Algemene Vergadering werden ook een vijftal Martinianen voor hun verdiensten voor de vereniging in het zonnetje gezet: Jan Klarenbeek werd benoemd tot Erelid; en Jos van Gerve, Stef Cornwall en Michel Becker tot Lid van Verdienste. Moniek Kleintjes werd geëerd met de Waarderingsspeld.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het toegangshek van Sporting Martinus op het sportcomplex Overburg naast de Amsterdamseweg


Van Bruggen is 38 jaar lid van de club en oud-speler van het eerste elftal. Hij was de laatste drie jaar al bestuurslid en heeft als voorzitter van de Jeugdcommissie een aanzienlijke kwaliteitsslag geïnitieerd bij de jongste voetballers. Van Bruggen hoopt opnieuw een aantal verbeteringen door te voeren binnen de club.

“Het belangrijkste vind ik, dat de communicatie met onze leden goed blijft verlopen en nog meer verbeterd wordt door middel van onder andere een goede, nieuwe website. Verder wil ik dat de cultuur van de club bewaakt blijft en dat het niveau van de jeugd en het voetbal in het algemeen verder omhoog gaat. Er moet een duidelijke structuur zijn binnen de club. Ik heb er erg veel zin in en zie dit als een mooie uitdaging.”

Monkelbaan is ruim 40 jaar vrijwilliger geweest voor de Amstelveense vereniging, waarvan 35 jaar als bestuurder. In zijn afscheidswoord was hij vooral dankbaar voor het vertrouwen, dat de leden en vrijwilligers aan het gevoerde beleid hebben geschonken.

“Van 400 naar 1.300 leden, van 2.100 m² naar bijna 21.000 m² verlichte trainingsvelden, van 10 naar meer dan 60 trainers, dat alles om de kwaliteit van en het plezier in het voetbal te verbeteren, van laag tot hoog. Ik ben er vooral trots op, dat we de afgelopen twee decennia de Martinus cultuur hebben kunnen handhaven en toch elk jaar uitdagende, innovatieve stappen ter verbetering hebben kunnen maken. Verheugd en trots ben ik, dat Rick mij opvolgt. ‘SMooi!”

Geschiedenis van Sporting MartinuS

Sporting MartinuS is opgericht op 16 mei 1919. In 1999 gingen Sporting Zuid en Sint MartinuS samen. Sint MartinuS was tot aan die fusiedatum een zelfstandige vereniging. In 1930 werd het opgericht vanuit de Agneskerk bij het Haarlemmermeerstation, de St. Augustinuskerk bij de Kalfjeslaan tegenover Café 1890 en de St. Annakerk aan de Amsterdamseweg bij het KLM gebouw en de A9. De start was aan de Rentmeesterlaan op een weiland van de familie Klarenbeek. Kleedgelegenheid was er niet. Op 24 september 1951 betrok St. MartinuS het, toen spiksplinternieuwe, huidige sportpark Overburg aan de Amsterdamseweg in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.