Bijgewerkt: 1 april 2023

Ridderspektakel 2013 in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Stichting Ridderspektakel
13-08-2013

Stichting Ridderspektakel houdt op 17 en 18 augustus 2013 een Ridderspektakel in het Amsterdamse Bos in Amstelveen. Wapengekletter en trompetgeschal. Maak plaats voor de ridders die elkaar gaan bevechten tijdens het riddertoernooi.

Het Ridderspektakel is een rondreizend evenement, dat de bezoekers terugbrengt naar de Middeleeuwen. In het dorp is te zien, hoe ridders vroeger leefden. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen is genoeg te doen.

Ridderspektakel 2012 in het Amsterdamse Bos

In de verschillende kampementen laten meer dan honderd re-enactors zien, hoe het er eeuwen geleden aan toe ging. De smid stookt zijn vuur op en begint met het smeden van een wapen, koks roeren in een grote ketel soep en de sfeer is opgewonden. De voorbereidingen voor de gebeurtenis van het jaar is in volle gang: Het huwelijk van de graaf en de gravin van Holland. Ook wordt een echte vesting bestormd door de dappere strijders.

Een Ridderspektakel kan uiteraard niet zonder een echt riddertoernooi. De stoere mannen strijden om de eer en de gratie van de jonkvrouw. Ze laten een proef van bekwaamheid zien, bestrijden elkaar te paard met lansen en te voet. Gegarandeerd een bijzondere ervaring om mee te maken.

Belangrijk onderdeel van het evenement zijn de kinderactiviteiten. In de Ridderschool worden ze opgeleid tot dappere ridder, of schone jonkvrouwe. Daarnaast kan er geknutseld worden, zijn er verschillende spelletjes en workshops. En natuurlijk het hoogtepunt: de Kiddy Battle. De jonge ridders in opleiding gaan de strijd aan met een ridder en proberen die te verslaan. Het Ridderspektakel is iedere festival dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.ridderspektakel.nl

Programma

Tijdens het Ridderspektakel is er van alles te beleven. Als je alle vetgedrukte onderdelen bekijkt heb je voldoende tijd om ook rustig rond te lopen op onze gezellige markt en even rustig zitten op het terras. Zoals je ziet heb je voor bijna alle onderdelen ook de mogelijkheid er 2 keer aan mee te doen, of bij te kijken. We wensen je veel plezier!

10:00   Opening van de poorten door middel van een startschot

10:30 Ridderschool met aansluitend Kiddybattle

10:45   Igor's Googelsjow

11:00   Voettoernooi door Zwaard en steen

11:30 Boogschutters-demonstratie door Dutch Warbow Society

12:00   Toernooi van de Ridders (proeven van wapenvaardigheid)

12:30 Igor's Googelsjow

13:00 Riddertoernooi (wapendemonstraties)

13:30   Ridderschool met aansluitend Kiddybattle

13:30   Wapencollege door Roodbaert: “Hoe de boeren de ridders versloegen”

14:00   Bestorming van de vesting van de Compagnie van Cranenburgh

15:00 Toernooi van de Ridders (steekspel)

15:30   Florissimo

16:00   Ridderschool met aansluitend Kiddybattle

16:00   Boogschutters-demonstratie door Dutch Warbow Society

17:00 Bestorming van de vesting van de Compagnie van Cranenburgh

18:00   Einde evenement

Doorlopende activiteiten:

De gehele dag door kunt u meedoen aan workshops en kijken bij demonstraties. Zo zullen er roofvogels zijn, een schapenhoedster, een wapensmid, een viltvrouw, een kruidenheks. Ook kunt u de hele dag door boogschieten tegen een kleine vergoeding.

Florisimo

Florisimo jongleert met ballen, (vuur)kegels, messen en andere rotzooi. Zwaait met grote Vuurballen, vreet vuur alsof het ijs is en spuwt vlammen, dat het een lieve lust is. Florisimo laat je met een buitenproportionele dosis cynisme de zonnige kant van het leven zien. Hij houdt van dieren, maar kent geen genade voor zure mensen. Tranen krijgen geen kans om te vloeien, daar zij door de vurige hitte direct verdampen, maar een (glimmend) lachje kun je zeker niet onderdrukken.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.