Bijgewerkt: 30 juni 2022

Ridderspektakel in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Stichting Ridderspektakel
17-08-2012

Stichting Ridderspektakel houdt op zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2012 een Ridderspektakel in het Amsterdamse Bos in Amsterdam. Wapengekletter en trompetgeschal. Maak plaats voor de ridders die elkaar gaan bevechten tijdens het riddertoernooi.

Het Ridderspektakel is een rondreizend evenement, dat de bezoekers terugbrengt naar de Middeleeuwen. In het dorp is te zien, hoe ridders vroeger leefden. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen is genoeg te doen.

ridder Amstelveen
(Foto Ridderspektakel - 2012)

Riddertoernooi tijdens het ridderspektakel


In de verschillende kampementen laten meer dan honderd re-enactors zien, hoe het er eeuwen geleden aan toe ging. De smid stookt zijn vuur op en begint met het smeden van een wapen, koks roeren in een grote ketel soep en de sfeer is opgewonden.

De voorbereidingen voor de gebeurtenis van het jaar is in volle gang: Het huwelijk van de graaf en de gravin van Holtland. Ook wordt een echte vesting bestormd door de dapper strijders. Een Ridderspektakel kan uiteraard niet zonder een echt riddertoernooi. De stoere mannen strijden om de eer en de gratie van de jonkvrouw. Ze laten een proef van bekwaamheid zien, bestrijden elkaar te paard met lansen en te voet. Gegarandeerd een bijzondere ervaring om mee te maken.

Belangrijk onderdeel van het evenement zijn de kinderactiviteiten. In de Ridderschool worden ze opgeleid tot dappere ridder, of schone jonkvrouwe. Daarnaast kan er geknutseld worden, zijn er verschillende spelletjes en workshops. En natuurlijk het hoogtepunt: de Kiddy Battle. De jonge ridders in opleiding gaan de strijd aan met een ridder en proberen die te verslaan.

Het Ridderspektakel is iedere festivaldag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.ridderspektakel.nl

Programma:

10:00   Opening van de poorten door middel van een startschot

10:30   Ridderschool met aansluitend Kiddybattle bij Orde der Noorderwind

11:00   Kastelenspel bij Marieke Soetebier

11:30   Boogschutters-demonstratie door Dutch Warbow Society

12:00   Toernooi van de Ridders

13:00   Kastelenspel bij Marieke Soetebier

13:00   Ridderschool met aansluitend Kiddybattle bij Orde der Noorderwind

14:00   Bestorming van de vesting van de Compagnie van Cranenburgh

15:00   Toernooi van de Ridders

16:00   Kastelenspel bij Marieke Soetebier

16:00   Ridderschool met aansluitend Kiddybattle bij Orde der Noorderwind

16:30   Boogschutters-demonstratie door Dutch Warbow Society

17:00   Bestorming van de vesting van de Compagnie van Cranenburgh

18:00   Einde evenement

Doorlopende activiteiten:

De gehele dag door kunt u meedoen aan workshops en kijken bij demonstraties. Zo zullen er roofvogels zijn, een schapenhoedster, een wapensmid, een viltvrouw, een kruidenheks. Ook kunt u de hele dag door boogschieten tegen een kleine vergoeding. Adres: Amsterdamse Bos, nabij Nieuwe Kalfjeslaan 23 1182 AA AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.