Bijgewerkt: 21 maart 2023

Rijksweg A9 vanaf knooppunt Holendrecht is dicht op 24-27 maart 2023

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
17-03-2023

Vanaf vrijdag 24 maart 2023 20.00 uur tot maandag 27 maart 2023 05.00 uur is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Verkeer komende vanuit de richting Amsterdam/Utrecht, richting Haarlem/Schiphol, wordt omgeleid via de A2, A10 en de A4 en moet rekening houden met 10-30 minuten extra reistijd.

Extra reistijd richting Amsterdam/Utrecht. De andere kant op, vanaf knooppunt Badhoevedorp tot en met knooppunt Holendrecht, zijn op de A9 twee in plaats van drie rijstroken beschikbaar. Het verkeer moet rekening houden met ongeveer 10 minuten extra reistijd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

De afrit 5 van de rijksweg A9 bij Amstelveen uit de 8ste etage van een flat in de Meander op 17 maart 2023

Bypass. Het weekend van 24 tot 27 maart 2023 sluit aannemer VeenIX de noordelijke rijbaan aan op de bypass (tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9 ter hoogte van Amstelveen). De bypass is nodig om ruimte te maken aan de noordkant van de A9 zodat VeenIX kan starten met de bouw van de noordelijke bak van de verdiepte ligging. De zuidelijke rijbaan van de bypass is eerder al in gebruik genomen. Vanaf maandag 27 maart 2023 5.00 uur rijdt al het verkeer ter hoogte van Amstelveen over de bypass.

Geluidhinder. Naast verkeershinder veroorzaken de werkzaamheden op sommige momenten ook forse geluidhinder voor de directe omgeving. Bewoners zijn hierover per brief geïnformeerd. Specifieke werkzaamheden mogen alleen uitgevoerd worden als de snelweg dicht is, in verband met de veiligheid voor het verkeer en werknemers. Het afsluiten van een snelweg mag alleen in de nacht of het weekend om de doorstroming van het verkeer op doordeweekse dagen niet te hinderen. VeenIX voert daarom zoveel mogelijk werkzaamheden uit in deze geplande weekend afsluiting. Naast het aansluiten van de bypass, vinden er daarom over de gehele lengte van de A9, tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, werkzaamheden plaats.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.