Rkavic wint nipt van Nieuwendam

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
22-12-2005

De weersomstandigheden waren er de oorzaak van dat in het zondagvoetbal slechts twee clubs uit de regio in actie kwamen. VIC won nipt uit bij Nieuwendam en koploper Ouderkerk leed een kleine nederlaag.

3C Nieuwendam-Rkavic 2-1(1-1)

In de eerste helft had VIC nog niet het juiste tempo te pakken Daardoor duurde het nogal lang eer het eerste wapenfeit kon worden opgetkend. Dat gebeurde na twintig minuten toen de thuisclub op zeer gelukkige wijze op voorsprong kwam. Stefan van Lee-nen schoot in eigen doel.

De vreugde was echter van korte duur, na 25 minuten spelen werd Paul Jan van Rooijen in het strafschopgebied onderuit gehaald. Ton Verbaken was de koelbloedige voltrekker van het vonnis en dat leverde een ruststand van 1-1 op. Trainer Cees Koedood vertelde zijn mannen in de rust dat het tempo hoger moest omdat de wedstrijd gewonnen moest worden. Hij voerde enkele wisselingen door met als doel een snelle tweede helft.

Tien minuten voor tijd werd Yvan Harderwijk matchwinnaar toen hij een schitterende vrije trap van Ton Verbaken binnenkopte, 1-2. Belangrijk in deze wedstrijd was ook doelman George Koole die nog twee fantastische reddingen verrichtte.

4F Muiderberg-Ouderkerk 1-0(0-0)

Dit was een wedstrijd van de beter voetballende ploeg Ouderkerk tegen het met veel inzet en verve spelende Muiderberg. Ouderkerk miste enkele spelers die moesten werken maar wilde dat niet als excuus aanvoeren voor de kleine nederlaag.

Daarnaast verkeerde de doelman van de tegenpartij in een ongelooflijke vorm. Ouderkerk mocht bovendien terecht de leiding van de scheidsrechter in twijfel trekken. In de tiende minuut van de tweede helft scoorde Muiderberg de enige goal van de wedstrijd, 1-0.

Ouderkerk was dicht bij de gelijkmaker toen een vrije trap op de lat uiteenspatte en weer in het veld caramboleerde. Het bleef 1-0.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.