Bijgewerkt: 16 mei 2021

Rodamco koopt Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rodamco
19-05-2005

Rodamco Europe N.V., de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en -manager in de winkelsector in Europa koopt ’Stadshart Amstelveen’ van Commerz Grundbesitz Investmentgesellschaft mbH voor een bedrag van € 296 miljoen.

’Stadshart Amstelveen’ is één van de meest toonaangevende winkelcentra in de Amsterdamse regio en omvat circa 48.000 m² verhuurbare winkelruimte, inclusief restaurants, 1.591 parkeerplaatsen en circa 2.800 m² kantoren. Het netto rendement voor deze investering bedraagt 5,9 % (jaar 1– 3). De eigendomsoverdracht heeft vroeg deze ochtend plaatsgevonden.

De aankoop van ’Stadshart Amstelveen’ is volledig in lijn met Rodamco Europe’s strategische focus op groei van de beleggingsportefeuille met dominante winkelcentra in grootstedelijke Europese gebieden. Daarmee breidt Rodamco Europe haar dominante positie in de regio Amsterdam verder uit naast ‘Stadshart Almere’, de ‘Vier Meren’ in Hoofddorp en eigendommen in Buikslotermeer en in het centrum van Amsterdam.

De combinatie van eigendom en actief retail management zorgen voor een optimale groei van de beleggingsportefeuille, ten einde een consistente groei in aandeelhouderswaarde te creëren. De acquisitie van Stadshart Amstelveen past in het beleid van verdere desinvestering van niet-kernbeleggingen zoals kantoren en retail op minder strategische locaties, in ruil voor hoge kwaliteit retail onroerend goed. Daarmee wordt de kwaliteit, de lange termijn potentie en het risicorendementsprofiel van de beleggingsportefeuille verder geoptimaliseerd.

CEO Maarten Hulshoff: “De acquisitie van ’Stadshart Amstelveen’ met haar sterke huurdersmix in het Amsterdamse verzorgingsgebied is een goede strategische aanvulling op onze huidige retail portefeuille.We zijn zeer content met deze acquisitie en we zijn ervan overtuigd dat we met onze retail management expertise waarde kunnen toevoegen aan dit toonaangevende winkelcentrum.” Het Amstelveense winkelcentrum wordt qua omvang het derde winkelcentrum in de beleggingsportefeuille van Rodamco Europe, na La Part-Dieu in Lyon en het recentelijk aangekochte Donauzentrum in Wenen. In de Nederlandse beleggingsportefeuille neemt Stadshart Amstelveen de eerste positie in.

Na een volledige herinrichting eind negentiger jaren heeft ‘Stadshart Amstelveen’ zich ontwikkeld tot een dominant centrum in een groot en welvarend verzorgingsgebied met meer dan 1 miljoen inwoners.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.