Bijgewerkt: 25 juni 2024

Rode Kruis Amstelland zoekt een vrijwillige notulist

Nieuws -> Informatief

Bron: Rode Kruis Amstelland
26-09-2012

Vacature notulist district Amstelland

Werken met mensen en voor mensen, dat is vrijwilligerswerk bij het Nederlandse Rode Kruis. Het is zinvol, leuk en dankbaar werk. District Amstelland van het Nederlandse Rode Kruis, zoekt een vrijwilliger voor de functie van notulist bij diverse bestuursvergaderingen.

rode kruis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het gebouw van het Rode Kruis Amstelveen op het Hueseplein 15


Het is van belang dat belangrijke besluiten die genomen worden tijdens een vergadering van een bestuur van het Rode Kruis goed worden genoteerd, zodat iedereen weet wat er te doen staat, op een lijn zit en dat de acties ook worden uitgevoerd. Op deze manier kan er gestructureerd en efficiënt gewerkt worden.

Je bijdrage aan het Rode Kruis is dus zeer van belang, omdat duidelijke beslissingen zorgen voor een goede aansturing van vrijwilligers en dit verhoogt uiteindelijk de kwaliteit van hulpverlening.

Taken en verantwoordelijkheden:

Voorbereiden van documenten voor bestuursvergaderingen, aanwezigheid tijdens bestuursvergaderingen, notuleren en maken van een verslag van de bestuursvergaderingen kennis en vaardigheden:

Werkt secuur en netjes

-Kan uit vergaderingen hoofdlijnen en besluiten destilleren en verwerken in verslag

-Goede luistervaardigheid

-Vraagt door indien besluiten niet duidelijk zijn|worden genomen

-Analytische vaardigheden

Plaats in de organisatie: de notulist werkt samen met het gehele districtsbestuur, met de secretaris als direct aanspreekpunt. Locatie vergaderingen: Amstelveen.

Frequentie

Het betreft de volgende vergaderingen: 8 vergaderingen van het Algemeen bestuur, 2 vergaderingen met de Districtsraad, 1 vergadering met de afdelingen.

Elke vergadering duurt zo'n drie uur. De tijdsbesteding voor het uitwerken van de notulen is geschat op zo'n 3 uur. Dus totaal 66 uren op jaarbasis.

Interesse?

Voor meer informatie of sollicitatie kunt contact opnemen met: Helen Postema, hpostema@redcross.nl , 020 3451342 of Anja Posthuma de Boer, aposthumadeboer@redcross.nl , 06 30386435.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.