Bijgewerkt: 15 juni 2024

Rode Kruis Amstelveen start met het nieuwe seizoen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rode Kruis Amstelveen
24-09-2012

De afdeling Amstelveen van het Nederlandse Rode Kruis bestaat 76 jaar. In al die jaren heeft hulp aan de zwaksten in de samenleving steeds voorop gestaan. Of het nu gaat om hulp aan slachtoffers veraf, vanwege oorlogsgeweld of natuurrampen, of aan hulp dichtbij: de afdeling Amstelveen is er altijd voor degene die de hulp het meest nodig hebben. Vrijdag 21 september 2012 kwamen ruim 70 vrijwilligers van het Rode Kruis bijeen, in het Rode Kruisgebouw aan Hueseplein 15, om het nieuwe seizoen 2012-2013 te openen.

yeter Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Yeter Tan, directeur van het Rode Kruis Amstelveen


Tijdens de druk bezochte seizoen opening hield Yeter Tan (voorzitter) een toespraak. Ze stond stil bij de succesvolle lopende en vaste activiteiten van het Rode Kruis Amstelveen. Zo zijn o.a. chronisch zieken, mensen met beperkingen en hulpbehoevende ouderen uit Amstelveen op vakantie geweest. Het wandelproject, in samenwerking met Vita, loopt naar wens.

De creatieve groep hebben veel nieuwe vrijwilligers erbij gekregen en voor de verkoop van handgemaakte spullen was het een top jaar. De EHBO cursussen liepen goed en er zijn veel EHBO inzetten geweest bij diverse evenementen en calamiteiten. De telefooncirkel bestond bovendien 25 jaar en dat werd gevierd.

yeter Amstelveen
(Foto Rode Kruis Amstelveen - 2012)

Vrijwilligers genieten van het gezamenlijke diner van het Rode Kruis Amstelveen


Tijdens de collecteweek is in vergelijking met vorig jaar een verdubbeld bedrag binnen gehaald. Het jubileumjaar heeft geleid tot een succesvol sponsorbeleid waarbij de EHBO calamiteitentent gesponsord werd door de Lions Club, en de gehele inrichting van de tent mogelijk werd gemaakt door de Rabobank. In het afgelopen seizoen is een nieuw en dynamisch bestuur aangetreden. Tevens stond Yeter Tan stil bij de nieuwe activiteiten. Zoals het “Middagje uit” in samenwerking met Nieuw-Vredeveld, en het project “rolstoelfietsen” in samenwerking met Zonnehuis. De ervaringen van de nieuwe activiteiten zijn positief.

Yeter Tan: “Een mooi en succesvol seizoen hebben wij afgesloten, ook het komende seizoen valt er veel te doen. Anno 2012 laat zien dat het werk van Rode Kruis hard nodig is. Waar verschraling van welzijn en zorg plaats vindt is,s het werk van het Rode Kruis ook op lokaal niveau hard nodig. Tevens blijkt in deze tijd van verdere ontzuiling en waarin de sociale contacten minder worden, dat de eenzaamheid sterk toe neemt. Al onze bestaande en nieuwe projecten laten zien dat er naast eerste hulp en noodhulp, een grote behoefte is aan de sociale hulpvraag“.

Na de toespraak van Yeter Tan, kwamen de vrijwilligers aan het woord om ervaringen van afgelopen seizoen te delen en vooruit te blikken. Vervolgens hebben de vrijwilligers kunnen genieten van een gezamenlijke diner.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.