Bijgewerkt: 2 december 2022

Rode Kruiswinkel ook op zaterdag geopend

Nieuws -> Informatief

Bron: Rode Kruis Amstelveen
29-10-2012

Het Rode Kruiswinkel aan Hueseplein 15 is de maand november t/m 8 december 2012 ook zaterdag geopend van 10.00 t/m 14.00 uur, naast elke woensdag en donderdag van 9.00– 12.00 uur . In de winkel zijn diverse artikelen te koop als wenskaarten, notitieblokken, handdoeken, sjaals en borduur- en breiwerken, tegen redelijke prijzen.

Tevens worden handgemaakte sieraden van Oegandese vrouwen verkocht. De opbrengst daarvan wordt, evenals een jaarlijkse schenking door het Rode Kruis, volledig naar hen overgemaakt. Het geld wordt onder meer gebruikt om vrouwen met HIV te ondersteunen bij het opvoeden van hun kinderen.

Elke woensdag- en donderdagochtend (9.00 tot 12.00 uur) is een groep creatieve Amstelveners uiterst actief met het maken van wenskaarten, borduur- en breiwerk, babykleren en wat er nog meer bedacht kan worden. Onderlinge contacten, de gezelligheid en het handwerk vormen samen de aantrekkingskracht van deze bijeenkomsten.

Behalve de vaste kern van deze Amstelveense dames zijn er ook nog een groep Japanse dames en een groep revaliderende plaatsgenoten met naald en draad actief. Alle handgemaakte artikelen worden tegen zeer redelijke prijzen te koop aangeboden in onze “winkel” en de opbrengst wordt besteed aan (inter)nationale Rode Kruis projecten Bij de creatieve groep kunnen altijd meer mensen gratis deelnemen. Aanmelden: via 020-6414499.

rodekruis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Creatieve vrouwen breien voor het Rode Kruis Amstelveen


Afdelingsraad Rode Kruis Amstelveen vergadert

In het Rode Kruis gebouw aan het Hueseplein 15 vergadert woensdag 7 november 2012 de lokale afdelingsraad. Dat gebeurt tweemaal per jaar. Alle donateurs en vrijwilligers kunnen de bijeenkomst bijwonen en er hun stem laten horen. De vergadering begint om 20.00 uur.

Op de agenda staan het jaarplan 2013, mededelingen van de voorzitter, het nieuws over de afzonderlijke activiteiten, de bestuurswisselingen ( drie nieuwe bestuursleden en afscheid van een bestuurslid). Stukken liggen ter inzage ’s ochtends 9.00-12.00 uur, in het gebouw aan het Hueseplein. Zij kunnen ook digitaal worden opgevraagd via de e-mail: info@rodekruisamstelveen.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.