Bijgewerkt: 8 december 2023

Roemeense skimmersbende aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond
21-02-2011

De Bovenregionale Recherche Zuid-West Nederland heeft op maandag 21 februari 2011, 17 verdachten aangehouden in de leeftijd van 20 tot 40. Zij worden verdacht van oplichting, aan skimmen gerelateerde strafbare feiten en van deelname aan een criminele organisatie.

Aanhoudingen

De aangehouden verdachten hebben allemaal de Roemeense nationaliteit. Er werden zes verdachten aangehouden in een pand in Spijkenisse, drie verdachten in een pand in Amstelveen en acht verdachten in een pand in Amsterdam. Alle drie de panden werden doorzocht waarbij diverse skimapparatuur in beslag werd genomen, evenals administratie, communicatiemiddelen, computers en twee Audi's.

Skimmen

Het onderzoek startte naar aanleiding van de aanhouding van Roemeense mannen in 2010, die zich in Nederland bezig hielden met het skimmen van onbemande tankstations. Uit dit onderzoek bleek, dat een grote groep Roemenen zich op grote schaal bezighield met dit soort feiten.

Deze groep richtte zich voornamelijk op betaalautomaten in winkels. Zij pleegde inbraken in winkels om de betaalautomaten te kunnen voorzien van skimapparatuur. Met de verkregen bankgegevens werden bedragen opgenomen in onder andere Canada en Mexico.

Verder onderzoek

Het rechercheteam onderzoekt de zaak verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De Bovenregionale Recherche Zuid-West Nederland, investeert onder andere in de opsporing van zogenaamde financieel-economische criminaliteit. De meeste vormen van criminaliteit hebben immers een financieel motief. De politie doet er alles aan om geld en luxegoederen van deze criminelen af te nemen. Misdaad mag niet lonen!

Wat is skimming?

Skimming betekent afromen in het Engels en betekent eigenlijk creditcard fraude. Meestal wordt voor skimming een pinautomaat in een onbewaakt ogenblik “bewerkt”, zodat een klant die een transactie verricht niet merkt, dat zijn gegevens gekopieerd worden.

Bij skimming wordt gebruik gemaakt van een apparaat, dat de magnetische strip op de pas kan lezen en kopiëren. Dit apparaat wordt vóór de sleuf van de pinautomaat geplaatst en ziet er uit als een voorzetmondje.

Het doel van de criminelen is, om goederen te verkrijgen zonder te betalen, of ongeoorloofde gegevens verkrijgen van een rekening. Bij creditcardfraude wordt vaak ook identiteitsdiefstal gepleegd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.