Bijgewerkt: 30 juni 2022

Romandebuut van Sander Kollaard bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
16-02-2015

Libris Venstra en Uitgeverij G.A. van Oorschot Presenteren romandebuut oud Amstelvener Sander Kollaard. Dinsdag 24 februari 2015 presenteren uitgeverij G.A. van Oorschot en boekhandel Libris Venstra de indrukwekkende roman ‘Stadium IV’ van Sander Kollaard. Voor oud-leerlingen en leraren van het Hermann Wesselink College een bekende naam.

Sander Kollaard, zoon van een leraar aan het HWC, debuteerde in 2012 met de verhalenbundel 'Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde'. De bundel werd bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. 'De verhalen zijn zorgvuldig geschreven, in een mild ironische stijl,' schreef de jury. En: 'De verhalen dwingen de lezer de wereld met nieuwe ogen te zien, hetgeen als het waarmerk van goede literatuur mag gelden.' Stadium IV is zijn romandebuut.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2015)

Sander Kollaard


'Er is geen stadium V.' Met die woorden vat Sarie Vervoort haar kankerdiagnose (niet-kleincellig longcarcinoom, stadium IV) samen. Ze gaat sterven. In plaats van een behandeling kiest ze voor een reis: terug naar het Zweedse Öland, waar zij en haar man Barend elkaar ooit ontmoetten, in de zomer van 1968. Het wordt een wonderbaarlijke reis. In het idyllische zomerlandschap, waar ze indertijd verliefd werden, moeten ze nu afscheid nemen. Stadium iv is een verhaal over twee mensen die hun liefde in onmogelijke omstandigheden staande proberen te houden.

Met zijn tweede boek zal Sander Kollaard de komende Boekenweek ongetwijfeld hoog op de verlanglijstjes staan. Na de prestentatie en de overhandiging van het eerste exemplaar is er een kort interview en zal Sander Kollaard signeren. Locatie: Café Venstra, Stadsplein 102 A. Tijdstip: inloop vanaf 19 uur, start 19.30 uur. (einde 20.45 uur) Toegang: Gratis, graag aanmelden. Meer info : www.venstra.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.