Bijgewerkt: 29 april 2024

Ron Akkerman is benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht van Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
03-10-2023

Op 18 september 2023 heeft de Raad van Toezicht Ron Akkerman benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht van Ziekenhuis Amstelland. De benoeming volgt na positief advies van de Ondernemingsraad en het Medisch Specialistisch Bedrijf van Ziekenhuis Amstelland. Ron Akkerman volgt Hendrik Verschuur op, die sinds maart van dit jaar tijdelijk het voorzitterschap heeft waargenomen na het beëindigen van de tweede benoemingstermijn van Paul Steman. De benoeming ging in per 1 oktober 2023.

Foto Amstelveen
(Bron ZHA - 2023)

Ron Akkerman is benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht van Ziekenhuis Amstelland

Ron Akkerman (1961) is sinds 2019 lid van de Raad van Bestuur van Zorggroep Treant. De heer Akkerman heeft ruime bestuurlijke en toezichthoudende ervaring opgedaan in onderwijs, GGZ, ziekenhuiszorg en ouderenzorg gedurende de jaren 2000 tot op heden. Daarvoor was hij werkzaam in management en directiefuncties bij twee toonaangevende multinationale ondernemingen. Relevante toezichthoudende ervaring heeft de heer Akkerman onder andere opgedaan bij fusieorganisatie Spirit-de Bascule (tegenwoordig Levvel genaamd), een jeugdzorg- en jeugd ggz organisatie in Amsterdam en omstreken. Eerst als lid, daarna in de periode 2019 – 2023 als voorzitter Raad van Toezicht. Over zijn aantreden: “Met veel energie en enthousiasme start ik aan wat ik als maatschappelijke opdracht zie. De zorg in Nederland staat voor vele uitdagingen. Ik hoop met mijn ervaring bij te kunnen dragen aan het verder versterken van de bijzondere regionale positie van Ziekenhuis Amstelland met de Joodse identiteit als unieke signatuur.”

Waardevolle aanvulling met expertise in regionale transities. Hendrik Verschuur, huidig voorzitter Raad van Toezicht is enthousiast over de benoeming van Akkerman: “Wij zijn als Raad van Toezicht zeer verheugd met de komst van Ron als nieuwe voorzitter van onze raad. Gezien zijn ervaring als bestuurder en zijn expertise in regionale transities verwachten wij dat hij een waardevolle aanvulling zal voor Ziekenhuis Amstelland.”

Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht houdt integraal toezicht op het beleid van het bestuur van Ziekenhuis Amstelland. Ook houdt de raad toezicht op de algemene gang van zaken binnen stichting Ziekenhuis Amstelland en alle andere rechtspersonen waarover de stichting het bestuur voert. Met de toetreding van Ron Akkerman is de Raad van Toezicht per 1 oktober 2023 met zes leden weer compleet. Naast Ron Akkerman bestaat de Raad van Toezicht uit de leden Roman Tarlavski (vice-voorzitter), Aviva Hekscher, Hendrik Verschuur, Peter Littooij en Jacquelien Noordhoek – van der Staay.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.