Bijgewerkt: 20 april 2024

Rondje Cultuur 2015 voor leerlingen van het voortgezet onderwijs

Nieuws -> Informatief

Bron: Cultuureducatie Amstelland
10-11-2015

Op dinsdag 17november 2015 vindt het jaarlijkse Rondje Cultuur plaats in Amstelveen. Tijdens dit rondje bezoeken de derdejaars VMBO leerlingen van de Panta Rhei, het Hermann Wesselink College en het Amstelveen College de culturele instellingen van Amstelveen. Bij elk bezoek krijgen zij een workshop die past bij de instelling.

Foto Amstelveen
(Bron Cultuureducatie Amstelland - 2015)

Activiteiten tijdens het Rondje Cultuur 2015 in Amstelveen


Ook in 2015 is het Loket Cultuureducatie Amstelland verantwoordelijk voor de organisatie van het Rondje Cultuur. De organisatie die normaliter zorg draagt voor de ontwikkeling van multidisciplinaire lespakketten voor het basisonderwijs en netwerkbijeenkomsten voor culturele instellingen en scholen organiseert, zorgt met dit jaarlijks terugkerende project, dat scholen en instellingen elkaar steeds beter weten te vinden en dat het aanbod van de instellingen bekend is bij het onderwijs.

De leerlingen gaan op bezoek bij twee instellingen waar zij een verrassende workshop krijgen. Zo kunnen zij bij museum Jan van der Togt hun eigen kunstbokaal maken, krijgen ze rap-les bij de muziek- en dansschool en gaan ze bij de Kunstuitleen aan de slag met performance art. Ook P60, de Schouwburg, Bibliotheek Amstelland, het Cobra Museum, de Griffioen, de Historische tram en SAKB ateliers openen hun deuren voor het Rondje Cultuur. Het Rondje Cultuur 2015 wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Amstelveen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.rondjecultuuramstelveen.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.