Bijgewerkt: 21 juli 2024

'Rondje Elsenhove' is geopend

Nieuws -> Natuur

Bron: Amstelveenweb
04-10-2010


Op zondagmiddag 3 oktober 2010 opende wethouder Herbert Raat (NME) samen met Richard Wolfs, voorzitter van de Stichting Vrijwilligers Elsenhove en Ruud Oosterhof teamleider Natuur en Milieu Educatie (NME) van de gemeente Amstelveen het zogenaamde 'Rondje Elsenhove' op het terrein van de Speelboerderij Elsenhove.

Elsenhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Ruud Oosterhof teamleider Natuur en Milieu Educatie (NME) van de gemeente Amstelveen aan het woord


Ruud Oosterhof heette iedereen hartelijk welkom op deze zonovergoten zondag, voor de onthulling van het nieuwe looppad rond een grote lap weide. Na de regenperiode, weliswaar afgewisseld met droge periodes, was de wei flink zompig, met soms diepe plassen water. Op die momenten is het terrein voor kleine kinderen eigenlijk niet geschikt, want op sommige plaatsen was de grond zo doordrenkt, dat zelfs volwassenen moeite hadden om met droge voeten het weiland door te steken.

Elsenhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Richard Wolfs, voorzitter van de Stichting Vrijwilligers Elsenhove vertelt over het jarenlange werk om het nieuwe looppad te kunnen bouwen


Richard Wolfs, voorzitter van de Stichting Vrijwilligers Elsenhove vertelde, dat het idee om hier een nieuwe pad aan te leggen, tijdens het 30 jarige jubileum van Elsenhove in 2006 werd bedacht door de vrijwilligers. Daarop zijn ze met een actie van start gegaan, om het benodigde geld, 40.000 euro, bij elkaar te krijgen.

Hoewel ze hadden gedacht om het project binnen 5 jaar af te ronden, is het toch korter geworden. Door de sponsors en donateurs en met het geld uit de spaarvarken is het mogelijk geworden, om het “Rondje Elsenhove” te bouwen. Daarbij hebben veel kinderen een eigen steen gekocht en hun namen komen nog op de stenen te staan. (Er zijn nog heel wat stenen te koop, dus sla je slag!)

Elsenhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Veel kinderen kwamen naar de opening


Elsenhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Wethouder Herbert Raat (NME) spreekt de mensen toe


De stichting heeft ook gelden beschikbaar gesteld, om een nieuw bijenhuisje en een nieuw kippenhok te bouwen en er komen nog een paar nieuwe spelelementen in de speeltuin. Na de voorzitter kreeg NME wethouder Herbert Raat (VVD) het woord en hij bedankte voor de inzet en het doorzettingsvermogen van alle vrijwilligers, want zonder hun werk zou de speelboerderij niet eens kunnen bestaan.

Vervolgens vertelde de wethouder, dat hij als vader van twee jonge kinderen, Elsenhove goed kende en hij komt er graag met ze. En, voegde hij nog toe: “Hier kan nog wat! Pak je de telefoon, bel je elkaar en dan komt er zoiets prachtigs uit!“ Hij overhandigde namens het gemeentebestuur een kleine attentie voor de vrijwilligers aan Richard Wolfs.

Elsenhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

En eindelijk kan iedereen de nieuwe weg uitproberen


Elsenhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het 'Rondje Elsenhove' wordt gelopen


Daarna haalde de wethouder samen met de voorzitter, de groene vlag van de speelboerderij van de betonplaat en konden de vele kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s het “Rondje van Elsenhove” van meer dan 200 meter daadwerkelijk lopen.

Elsenhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Dit schaap kijkt met grote verbazing, dat hier ook mensen kunnen komen


Het 'Rondje' van Elsenhove

Het weer werkte mee, waardoor er veel bezoekers waren gekomen. Helaas voor de jongere kinderen, ging de Poppenkastvoorstelling niet door, wegens ziekte. Maar dat mocht de pret niet drukken, want in Elsenhove is altijd genoeg te doen en te zien.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.