Bijgewerkt: 16 juni 2024

Rondleiding langs kunstwerken in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
09-08-2013

Op zondag 25 augustus en zondag 1 september 2013 van 10.30 - 12.00 uur geeft kunsthistoricus Jeroen Damen een rondleiding langs de tijdelijke kunstroute 'NKvB Natuurlijk' en een aantal bestaande kunstwerken in het Amsterdamse Bos. De route voert langs bijzondere werken, deels gemaakt van ruwe materialen uit het bos, zoals wilgentenen, aarde, boomstammen en verzaagd hout.

De 11 tijdelijke kunstwerken van natuurlijk materiaal zijn gemaakt door 12 leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Een aantal kunstenaars van de NKvB is aanwezig om hun werk toe te lichten. Behalve het gebruik van natuurlijk materiaal, waren ook de wisselwerking tussen kunstwerk, directe omgeving en het landschap een inspiratiebron bij het maken van deze installaties.

bos Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos


De rondleiding is een wandeling van ongeveer 1,5 uur. Het startpunt is het Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos, Bosbaanweg 5, Amstelveen. Na de rondleiding is er de mogelijkheid om te lunchen bij brasserie De Veranda. Aanmelden voor de rondleiding en/of lunch kan via info@mandarte.nl .

De kosten voor de rondleiding (zonder lunch) zijn 18 euro per persoon. De minimale deelname voor de rondleiding is 10 personen. De kunstroute 'NKvB Natuurlijk' is tot 19 september 2013 te zien in het Amsterdamse Bos. Een catalogus is verkrijgbaar bij het Bezoekerscentrum.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.