Bijgewerkt: 8 mei 2024

Rondleiding tussen de gemeentelijke kunstcollectie in het raadhuis

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-12-2023

In de afgelopen 70 jaar heeft de gemeente Amstelveen een eigen gemeentelijke kunstcollectie opgebouwd. Rondom de raadzaal in het raadhuis worden momenteel een aantal kunstwerken geëxposeerd van de collectie die de naam draagt ‘Verzameld voor Amstelveen’. Amstelveners kunnen zich aanmelden voor een rondleiding op donderdag 14 december 2023.

Verzameld voor Amstelveen was ook de titel van de gratis tentoonstellingen die vorig jaar zomer in Museum JAN en het Cobra Museum te zien waren. 'We willen dat zoveel mogelijk Amstelveners kunnen genieten van de bijzondere kunstwerken die de gemeente in de loop der jaren heeft verzameld. Onze kunst zichtbaar maken voor Amstelveners past binnen de gemeentelijke cultuuragenda De Stad als Podium. Dus kom genieten van werken van kunstenaars zoals de Amstelveense Jaap Egmond en de internationaal bekende Jan Sierhuis en meld je aan!'- vertelt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur vertelt over het succesvolle plan om de gemeentelijke kunstcollectie voor de Amstelveners meer bekendheid te geven op 1 juli 2022 in het Museum JAN

Kunst via de telefoon. Om alvast een idee te krijgen, kunt u via de website De Collectie op Straat een aantal werken door de camera van uw telefoon zien. Studio Johannes Verwoerd heeft door middel van augmented reality een digitaal depot gecreëerd, waarin de kunstwerken uit de gemeentelijke kunstcollectie ‘Verzameld voor Amstelveen’ naar voren komen.

Foto Amstelveen
(Foto Beeldbank Amstelveen/Amstelveenweb.com - 2023)

Voormalige Villa Aemstelle en later expositiecentrum Aemstelle in 1967

Achtergrond. Rond 1955 begon de gemeente Amstelveen met het verzamelen van beeldende kunst, in eerste instantie zonder gericht aankoopbeleid. De keuze voor bepaalde werken of kunstenaars was sterk afhankelijk van het beschikbare budget en de betrokken bestuurders. De gemeente gaf rechtstreeks opdrachten of kocht bij kunstenaars, galeries en toenmalig expositiecentrum Aemstelle. In de afgelopen 70 jaar is veel toonaangevende kunst verzameld: dat laten we nu ook graag binnen het gemeentehuis zien.

Aanmelden. Op donderdag 14 december 2023 vindt een presentatie en rondleiding plaats voor inwoners van Amstelveen. De inloop start om 16.45 uur en om 17.00 uur begint de presentatie in de ‘huiskamer’ in het raadhuis. Omdat er plek is voor een beperkt aantal bezoekers vragen wij u om zich vóór 11 december 2023 aan te melden via kunstencultuur@amstelveen.nl . Deelnemers ontvangen een bevestiging e-mail.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.