Bijgewerkt: 18 mei 2024

Rondleiding van textielkunstenares Jackie Howard in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
09-11-2016

Op zaterdag 19 november 2016 om 15.00 uur geeft textielkunstenares Jackie Howard een rondleiding langs haar kunstwerken in de expositie Heavenly Fingerprint in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. De expositie is een uitnodiging om dichterbij te komen, je te laten verrassen door de schoonheid en heiligheid van het leven. Zij neemt u mee met een reis vanuit het donker naar het licht en laat u zien, hoe het Licht tot steun kan zijn in onze tijd van terrorisme en onzekerheid. De expositie is gratis toegankelijk van 16 november tot met 10 december 2016 op woensdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Foto J. Howard - 2016)

Textielkunstenares Jackie Howard


Het werk van Jackie Howard ademt een spirituele sfeer, met kleuren die ontroeren, betekenis hebben. De liefde voor textiel speelt daarin de hoofdrol, maar nieuwe technieken en materialen dagen voortdurend uit tot experimenteren. Jackie verbindt transparante stoffen met acrylverf, high-tech vezels en papier. Door verhitting smelten de vezels en ontstaat een rijke organische textuur, beeldend voor de gelaagdheid van haar onderwerpen.

Foto Amstelveen
(Foto J. Howard - 2016)

Jackie Howard: 'Heavenly Fingerprint' 80 x 80cm


In de Adventsperiode -  als voorbereidingstijd op de geboorte van Jezus -  speelt de symboliek van licht en donker een belangrijke rol. Deze symboliek komt ook voor in een tekst van Jesaja:  'Sta op wordt verlicht - want duisternis bedekt de aarde - maar over u zal het Licht opgaan'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.