Bijgewerkt: 15 juni 2024

Rondleidingen op begraafpark Zorgvlied

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-05-2008

Op zondag 25 mei 2008, tijdens de Dag van het Park, verzorgt begraafpark Zorgvlied een serie rondleidingen langs de vele bomen in het unieke park. Onder leiding van een beëdigd boomtaxateur, de heer Wim Kruijk uit Gorinchem en enkele van zijn vakgenoten, zal vanaf 10 uur elk uur de rondleiding plaatsvinden. Vanuit het publiek wordt al jaren gevraagd om uitleg en informatie over de bomen van Zorgvlied.

Zorgvlied Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Laan voor de aula in Zorgvlied


Zorgvlied is gesticht in 1870. Het oorspronkelijke eerste deel is aangelegd door vader en zoon Zocher in de Engelse landschapsstijl. Ook de latere uitbreidingen ademen deze door deze tuinarchitecten geliefde stijl. De uitbreidingen na de tweede wereldoorlog zijn echter uitgevoerd in de dodenakkerstijl, die op dat moment modern was, onder leiding van landschapsarchitect Broerse. Deze stijl kenmerkt zich door vakken met gelijksoortige beplanting en meer recht padenstructuur.

In de afgelopen 160 jaar heeft Zorgvlied de kenmerken van een “ oud “ bos gekregen met een schitterende overdaad aan fauna - eekhoorns, fazanten, hazen, konijnen, bonte spechten, groenhalsparkieten, ijsvogels en een heel scala aan zangvogels.

Aanmelden

Wie met een van de wandelingen (max. 20 personen per rondleiding) mee wil, dient zich voor zaterdag 24 mei aan te melden bij Zorgvlied: 020- 540 4927. Aanmeldingen op de dag zelf zijn ook mogelijk met alleen koffie/thee na afloop De toegang is gratis.

Locatie

Zorgvlied, Amsteldijk 273 te Amsterdam, aan de Amstel, vlak bij de RAI          

Website: ZorgvliedAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.