Bijgewerkt: 10 mei 2021

Roos voor schoon drinkwater in Kenia

Nieuws -> Sociaal

Bron: Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb
31-03-2009

Op dinsdag 31 maart 2009 bood de Rotary Club Amstelveen mede namens de Rotary Club Woking District de CLEAR WATER® roos aan de burgemeester van Amstelveen, de heer Jan van Zanen. Dit gebeurde om 18.00 uur op het plein voor het raadhuis, waar de roos direct werd geplant.

Roos  Amstelveen
(Rotary Amstelveen - 2009)

De flyer van de Rotary Amstelveen actie


De roos werd aangeboden, om aandacht te vragen voor de fundraising actie die beide serviceclubs zijn gestart voor meer en schoner water in Nakuru in Kenia. Hiermee wordt tevens de stedenband tussen Amstelveen en Woking versterkt.

Roos  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)


Mevrouw Maud van der Veen, voorzitter Rotary Club Amstelveen en burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen en Theo Ruys directeur van Royal Moerheim Roses en Trading BV,  planten de CLEAR WATER® roos in het tuintje voor het raadhuis


Roos  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)


De leden van de Rotary Club Amstelveen volgen de actie roos planten


Met de verkoop van de CLEAR WATER® roos hopen de rotaryclubs voldoende geld te krijgen om het project in Kenia van de grond krijgen. Ook zoeken ze sponsors om het bedrag te vergroten. De roos CLEAR WATER® is specifiek voor deze actie door de Franse  rozenkweeker Meilland exclusief ter beschikking gesteld. De roos is daarom in beperkte aantallen beschikbaar.

Roos Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De burgemeester, als een goede tuinman giet water over de net geplante roos


Roos Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Burgemeester Jan van Zanen spreekt de aanwezigen toe


Roos Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De roos-plant-actie is geslaagd, nu nog de rozen verkopen, om het geld binnen te halen voor het schone drinkwaterproject in Kenia


Met de opbrengst van de actie kan in Kenia de wateropvang verbeterd worden, beter drinkwater verkregen worden en een aantal waterdammen worden gebouwd voor irrigatie van de landbouw, waardoor duizenden mensen betere levensomstandigheden krijgen. De roos is te bestellen via www.clearwaterrose.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.