Bijgewerkt: 18 september 2021

Rotary Amstelveen Amstelland steunt cursus Taalvaardig BKKP met 2052 euro

Nieuws -> Informatief

Bron: Monique van Rossum
25-01-2015

Afgelopen donderdag 22 januari 2015 was het een bijzondere ochtend voor de cursisten Taalvaardig van de Buurtkamer Keizer Karelpark aan de Lindenlaan 75. Dorien Mijksenaar, activiteiten - coördinator van de Buurtkamer kreeg uit handen van de heren Bram Bol en Victor Frequin van de Rotary Amstelveen Amstelland een cheque van 2052 euro uitgereikt voor de cursus Taalvaardig.

Met deze financiële ondersteuning, zullen nieuwe materialen worden aangeschaft, leesbare krantenartikelen gemaakt en wordt er een onkosten- vergoeding gegeven aan de vrijwilligers. " Het is belangrijk, dat alle inwoners van Amstelveen kennis hebben van de basis van de Nederlandse taal. Willen wij met elkaar communiceren en van gedachten kunnen wisselen, dan is in Nederland de taal een belangrijk middel", zegt Dorien.

Foto Amstelveen
(Foto BKKP - 2015)

Dorien Mijksenaar krijgt van Bram Bol en Victor Frequin van de Rotary Amstelveen Amstelland een cheque van 2052 euro overhandigd voor de cursus Taalvaardig van de Buurtkamer Keizer Karelpark


Dit geldt vooral voor de nieuwe Nederlanders die de Buurtkamer ontvangt. Na een inburgeringscursus blijken velen nooit meer Nederlands te praten. In de Keizer Karelpark wijk wonen veel nationaliteiten samen, taal kan ons verbinden. Vandaar, dat het bestuur van de Buurtkamer diverse taal cursussen aanbiedt gratis, zodat het geld geen belemmering vormt om mee te doen. Gelukkig heeft de Buurtkamer een groep vrijwilligers, gekwalificeerde docenten, bereid gevonden samen te zoeken naar middelen om lessen op diverse niveaus te geven. “Het is een bont gezelschap, dat met elkaar hier aan de slag is gegaan en de sfeer is geweldig goed “- besluit Dorien.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.