Bijgewerkt: 25 juli 2024

Ruim 1 miljoen euro voor onderhoud van schoolgebouwen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-11-2012

Het College van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen investeert in 2013 ruim 1 miljoen euro aan het onderhoud van schoolgebouwen. In goed overleg met de schoolbesturen is besloten, welke werkzaamheden komend jaar uitgevoerd worden.

In 2013 komt een groot deel van het beschikbare geld ten goede aan de uitbreiding en inrichting van het Keizer Karel College. Hiermee compenseert het college een deel van de eerder door de school zelf bekostigde uitbreiding.

kkc Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het Keizer Karel College kreeg 775.000 euro voor uitbreiding onderwijshuisvesting in 2013 van de gemeente Amstelveen


Ook de Overloop (Karel Eykmanschool en de Triangel) aan de Asserring 93-95 krijgt geld voor uitbreiding. Daarnaast gaat een bedrag naar onderhoudswerkzaamheden aan 15 scholen. Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs:’Onderwijs en onderwijshuisvesting zijn speerpunten van dit college. De komende jaren investeren we miljoenen in nieuwbouw. Maar ook voor onderhoud en uitbreiding blijven we geld vrijmaken, vandaar dat we hier in 2013 ruim een miljoen euro aan besteden’.

Het geld, dat gemoeid is met dit zogeheten ‘huisvestingsprogramma 2013’ past binnen het bedrag, dat in de begroting hiervoor was gereserveerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.