Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Ruim 100 kerstnachtdiensten in Amsterdam en Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
23-12-2015

Wie op 24 december 2015 op zoek is naar een kerstnachtviering in Amsterdam, of Amstelveen kan www.kerst020.nl raadplegen. Met meer dan 200 kerstvieringen, waaronder ruim 100 kerstnachtvieringen, heeft de site iets te bieden voor iedereen die op zoek is naar het ultieme kerstgevoel. Het kerstaanbod van de kerken in Amsterdam en Amstelveen is zeer gevarieerd. Van een sfeervolle kerstviering met kaarslicht in de Westerkerk (Centrum) tot een levende kerststal met aansluitend een familieviering op IJburg, en van een kinderkerstfeest met kerstspel in de Paaskerk in Amstelveen tot Kaarsjes in de Baarsjes in de Jeruzalemkerk (West).

Kerkdeuren open in kerstnacht. ‘Kerst gaat over liefde en saamhorigheid’, zegt Julia van Rijn, scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam. ‘Het kerstverhaal gaat over bange en ontheemde ouders die zich zorgen maken over de toekomst van hun kind. Over een samenleving die mensen miskent, omdat ze arm zijn, onbetekenend, of anders. Dat is van alle tijden. Met Kerst komt er licht in de duisternis. Het is een moment om stil te staan bij elkaar.’

De website van kerst020.nl biedt dit jaar niet alleen informatie over kerstnachtvieringen. De site bevat ook een ‘doe-het-zelf’-pakket met uiteenlopende suggesties voor een zinvol kerstfeest thuis, zoals een ‘goede doelen wedstrijd’, een kerstquiz en kleurplaten voor jong en oud. De site kerst020.nl is een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam, de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert en de Evangelisch Lutherse Gemeente Amsterdam.

Nieuwjaarsconcert 2016 in Kruiskerk Amstelveen

Zondag 3 januari 2016 om 20.15 uur geeft het Bach Ensemble Amsterdam een feestelijk nieuwjaarsconcert in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Uitgevoerd worden de delen drie en vier uit het Weihnachtsoratorium (BWV 248) van Johann Sebastian Bach. Feestelijke muziek met virtuoze instrumentale en prachtige vocale delen: koorfuga's, aria's, recitatieven en duetten. Het koor van het Bach Ensemble voert verder een a capella motet, Nun hab ich überwunden uit van de schoonvader van Johann Sebastian, Johann Michael Bach.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De Kruiskerk in Amstelveen


De toegang is € 15 (jongeren € 7,50). Na afloop is er ruimschoots gelegenheid vrienden, bekenden en de musici te spreken; het 'gratis' drankje is bij de entreeprijs inbegrepen. De kerk is vanaf 19.30 uur open. Kaarten kunnen gereserveerd worden via cantate@kruiskerk-amstelveen.nl Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl

Het Bach Ensemble bestaat uit een koor en orkest van jonge, goed opgeleide en enthousiaste amateurmusici die op hoog niveau musiceren onder andere, omdat verschillende delen van het ensemble gecoacht en begeleid worden door enkele beroepsmusici. Solisten zijn Titia van Heyst (sopraan),  Elsbeth Gerritsen (mezzo-sopraan), Stefan van Gils (tenor) en Michiel Meijer (bas). Paulien Kostense heeft de muzikale leiding.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.