Bijgewerkt: 13 augustus 2022

Ruim 100.000 euro beschikbaar voor groene initiatieven in Noord-Holland

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
31-01-2022

Groene projecten die de biodiversiteit in Noord-Holland versterken én vrijwilligers bij elkaar brengen, kunnen vanaf 1 februari 2022s subsidie aanvragen uit het Betrekken bij Groen fonds. De provincie stelt hiervoor 101.500 euro beschikbaar.

De provincie Noord-Holland wil graag het vrijwilligerswerk in de natuur stimuleren en inwoners betrekken bij groen. Door het beschikbaar stellen van subsidie daagt Noord-Holland allerlei partijen uit om gezamenlijk projecten in de natuur op te zetten. Vanaf 1 februari tot en met 1 maart 2022 kan elke vrijwilligersgroep met een goed groen idee een aanvraag indienen.

In 2021 dienden 88 organisaties en vrijwilligers(groepen) een aanvraag in. Daarvan werden 41 initiatieven gehonoreerd. Deze initiatieven varieerden in het aanleggen van een kruidentuin, tot het maken van een ijsvogelwand of een vlinderoase, de monitoring van dassen en vleermuizen en het ‘vergroenen’ van buurten en schoolpleinen.

Foto Amstelveen
(Bron Provincie Noord-Holland - 2022)

Gedeputeerde Esther Rommel (VVD) Natuur en Landschap bezocht op 24 september 2021 de vrijwilligers van De Wereldtuin in Westbeemster. Zij ontvingen subsidie om een bijenleerpad aan te leggen


Vorig jaar bezocht gedeputeerde Esther Rommel één van de ontvangers van de subsidie. Dat was de Wereldtuin in Westbeemster. 'Het was erg mooi om te zien hoe een groep vrouwen uit verschillende landen en culturen samenwerkt om de natuur een handje te helpen. Ze hebben van een parochietuin een oase gemaakt. Met het geld dat zij kregen, leggen ze een bijenleerpad aan en planten ze bijvriendelijke planten. Ik ben heel benieuwd wat dit jaar voor projecten gaat brengen' -vertelt Rommel daarover.

Meer informatie over de voorwaarden en aanmelding staan op de website van Landschap Noord-Holland. De jury bestaat uit medewerkers van de natuurorganisaties in Noord-Holland. Zij voeren het programma ‘Betrekken bij Groen’ uit. Dit zijn: Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Natuur en Milieufederatie, Natuurmonumenten, drinkwaterbedrijf PWN, Recreatieschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer en Waternet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.