Bijgewerkt: 28 maart 2024

Ruim 8,5 miljoen belastingaangiften zijn binnengekomen

Nieuws -> Informatief

Bron: Belastingdienst
01-05-2015

In totaal hebben ruim 8,5 miljoen mensen hun aangifte ingestuurd voor 1 mei 2015. Dat is meer dan in de reguliere aangifteperiode vorig jaar. “Dit jaar kon iedereen voor het eerst online aangifte doen. Dat is goed verlopen en het is een eerste mooie stap om het contact met de mensen gemakkelijker te maken” aldus directeur-generaal Belastingdienst Peter Veld. 

Online aangifte

Aangifte doen was voor het eerst online mogelijk via Mijn Belastingdienst. Ook konden mensen de app Aangifte 2014 gebruiken, die dit jaar is uitgebreid met hypotheekgegevens. Ruim 190 duizend mensen gebruikten de app om hun aangifte in te sturen. De verwerking van de ingediende belastingaangiften verloopt voorspoedig. Hierdoor ontstond voldoende ruimte om mensen die op de laatste dag nog aangifte moesten doen extra tijd te geven tot en met 5 mei.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Vanaf eind 2015 worden de blauwe enveloppen van de Belastingdienst geleidelijk afgeschaft


Maart en april

Aangifte doen kon dit jaar voor het eerst in maart én april. Mensen hadden hierdoor een maand langer de tijd om de gegevens die in de vooraf ingevulde aangifte staan te controleren en waar nodig aan te vullen. Voor circa 6 miljoen mensen was de aangifte volledig vooraf ingevuld. Aangifte doen met de online aangifte duurt 18 minuten korter dan met het oude downloadprogramma. De drukste dag was 31 maart. Toen kwamen ruim 290 duizend aangiften binnen. De BelastingTelefoon verwerkte afgelopen twee maanden bijna 1,5 miljoen vragen over de aangifte. De fiscus heeft ook circa 10 duizend Twittervragen beantwoord via het account @Belastingdienst.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.