Bijgewerkt: 9 december 2022

Ruimte voor vleermuizen in de wijk rond Tulpenburg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-05-2014

Afgelopen vrijdag 9 mei 2014 stapte wethouder Peter Bot (BBA) op de fiets voor een kennismakingsronde langs diverse nieuwbouwprojecten, zoals de woningbouwprojecten van Eigen Haard aan de Graaf Aelbrechtlaan en aan de Olmenlaan, en de bouw van een hotel en appartementen aan de Van Heuven Goedhartlaan bij het Stadshart. Bot is onder meer verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ordening en Natuur en Milieu.

Tijdens zijn fietstocht stapte Peter Bot af om te kijken, hoe vleermuiskasten worden opgehangen in de wijk rond Tulpenburg. Aan de Tulpenburg worden binnenkort woningen gebouwd op de plek, waar recent het Amstelveencollege is gesloopt. Een aantal bewoners rond deze locatie heeft toestemming gegeven om een vleermuiskast aan hun woning op te hangen. Het is voor het eerst ,dat de kasten aan particuliere woningen worden opgehangen.

Foto Amstelveen
(Foto gemeente Amstelveen - 2014)

Wethouder Peter Bot (m) reikt aan de heer Geenen een boekje over vleermuizen uit. Links op de foto Walter Busse van de afdeling Wijkbeheer van de gemeente met een vleermuizenkast


Als dank reikte wethouder Peter Bot aan de familie Geenen een boekje uit over het herkennen van maar liefst 34 Europese vleermuissoorten. De gemeente plaatst vleermuiskasten in de omgeving van panden die worden, of zijn gesloopt en waar vleermuizen zijn geconstateerd. Ook op nieuwbouw wordt aan huisvesting voor deze dieren gedacht.

Afhankelijk van het type verblijf, hangt de gemeente op een bepaalde tijd in het jaar kasten op. Omdat er in het oude Amstelveen College aan de Tulpenburg paarverblijven voor de gewone en voor de ruige dwergvleermuis zaten, zijn nu ruim vóór de paartijd in de directe omgeving nieuwe verblijven aangebracht. Wilt u weten, welke bouwprojecten er in Amstelveen zijn? Ga naar Bouwprojecten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.