Bijgewerkt: 6 december 2021

RvT van Cardanus is opgestapt

Nieuws -> Cardanus

Bron: Abvakabo FNV
03-02-2011

De Raad van Toezicht van de Stichting Cardanus is donderdag 3 februari 2011 opgestapt onder grote druk van Abvakabo FNV, de ondernemingsraad en de werknemers.

De sfeer bij Cardanus is al enige tijd verziekt. De bedrijfsvoering is niet op orde, het personeel is ontevreden en onzeker over de toekomst en de relatie met de opdrachtgevers (gemeenten Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn) verloopt uiterst moeizaam. Dit leidde 27 januari al tot het vertrek van bestuurder Johan Zoutberg. (Op dit moment Wim Bouman is aangesteld als waarnemend bestuurder)


Grotere kaart weergeven Het hoofdkantoor van de Stichting Cardanus aan de Lindenlaan in Amstelveen

Maar Abvakabo FNV en de Ondernemingsraad vonden, dat ook de Raad van Toezicht had gefaald en moest vertrekken. Abvakabo FNV-bestuurder Ben Hoogendam: 'Directeur Zoutberg is geofferd om de Raad van Toezicht buiten schot te houden. Maar de toezichthouders zijn medeverantwoordelijk voor het mismanagement.'

Onder druk van collectieve acties van de medewerkers van Cardanus hebben de toezichthouders nu ook hun biezen gepakt. Hoogendam: “Zij vormden een obstakel om tot herstel van Cardanus te komen. Samen met het management team, de vrijwilligers en de werknemers willen we zo snel mogelijk aan de slag om het welzijnswerk weer op te pakken en de banen van werknemers zo goed mogelijk veilig te stellen.

Daarvoor gaan we een plan van aanpak opstellen, gericht op het oplossen van de echte problemen van Cardanus. Pas als er sprake is van een goede richting en opdracht, is het tijd om nieuwe poppetjes aan te stellen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.