Bijgewerkt: 27 maart 2023

SPA op andere leest geschoeid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
10-01-2007

De Stichting Sportpromotie Amstelveen (SPA) wordt op een andere leest geschoeid. De stichting wil niet langer alleen een doorgeefluik van subsidie zijn. Er wordt te weinig gebruik gemaakt van de kennis en kunde van de stichting. Het is een frustratie waar SPA-voorzitter Hans de Bie al langer mee rondloopt. „We worden niet serieus genomen, met name niet door de gemeenteraad. Waarom wordt ons bijvoorbeeld geen advies gevraagd als het sportzaken betreft?"

Dit jaar viert de stichting het tienjarig bestaan en De Bie, die in de zomer opstapt, staat sinds het prille begin aan het roer. „Sinds de oprichting krijgen we jaarlijks 25 duizend gulden, nu 11.500 euro's, subsidie van de gemeente. Dat bedrag is al jaren niet geïndexeerd. Daar spreekt wat de SPA betreft geen overtuigende steun van de gemeente uit." Ook betreurt De Bie dat er geen ambtelijke ondersteuning is voor de SPA.

Momenteel wordt door de directeur van het Amstelveens Sportbedrijf, Dirk Landsaat, gewerkt aan een plan voor een nieuwe organisatie waarvan de SPA onderdeel moet gaan uitmaken. Ook het sportbedrijf zelf, de gemeente, bedrijfsleven en vertegenwoordigers uit culturele en economische groeperingen zouden een afvaardiging moeten krijgen in het nieuwe platform dat voorlopig de naam Amstelveen Beweegt heeft gekregen. „Voordeel van zo'n overkoepelend platform is dat sponsoractiviteiten op elkaar afgestemd kunnen worden." De plannen verkeren in een pril stadium. Besturen van betrokken organisaties hebben zich er nog niet over uitgesproken.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.