Bijgewerkt: 24 juli 2024

STAV en scholen Voortgezet Onderwijs sluiten convenant

Nieuws -> Sport

Bron: STAV
22-03-2010

Tijdens een informele bijeenkomst in restaurant 't Geregt, hebben de Stichting Topsport Amstelveen (STAV) en alle scholen voortgezet onderwijs op donderdag 18 februari 2010 een samenwerkingsprotocol ondertekend, dat bepaalde studie faciliteiten biedt aan talentvolle (top)sporters in Amstelveen.

convenant Amstelveen
(Foto Kimon Inglessis - 2010)

De ondertekenaars van het samenwerkingsprotocol


In het bijzijn van de wethouders sport en onderwijs, mevrouw Joss Tabak en de heer Dolf Veenboer ondertekenden de heren  Wim Ris (Keizer Karel College), Ton Liefaard (Hermann Wesselink College), Bert De Weerd (Panta Rhei), Mark Manders (Amstelveen College) en Kees Kooyman (ROCvA) samen met Dirk Landsaat, directeur STAV dit document.

Na een relatief korte voorbereidingstijd van enkele maanden is hiermee een eerste concrete stap gezet in de samenwerking tussen STAV en het Amstelveense onderwijsveld op het terrein van talentontwikkeling en topsport.

Het is de bedoeling dat de STAV aanvragen ontvangt en beoordeelt, of een sporter de talentstatus kan worden toegekend; tevens adviseert zij de betreffende school inzake de aangevraagde faciliteiten; uiteraard beslist de school over toekenning. Inmiddels beschikt de STAV via interviews op de scholen reeds over een bestand van meer dan 100 leerlingen van wie de talentstatus momenteel wordt beoordeeld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.