Bijgewerkt: 3 december 2022

Samen werken aan een nog veiligere wijk ook in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-10-2015

'Samen werken aan een nog veiligere wijk' was het hoofdthema van de op zaterdag 10 oktober 2015 georganiseerde actiedag van de gemeente Amstelveen in het kader van de Week van de Veiligheid, de Veiligheidsdag op het Stadsplein. Rond 13.00 uur vond de kick-off plaats van de samenwerking op het gebied van veiligheid tussen de ondernemers. Ook werd een intentieovereenkomst getekend om de samenwerking tussen de gemeente en de ondernemers te bevestigen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De politie geeft in verschillende tenten op het Stadsplein informatie over inbraakpreventie en andere thema's over de veiligheid


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

'Geef inbrekers geen kans! Is uw woning goed beveiligd en afgesloten?' - staat op een banner in een tent


De ondertekenaars waren: drs. Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen, H. van Velden Politie Amsterdam-Amstelland, Ben Verheijen Shopping Centre Manager van Unibail Rodamco, Jeroen van Hemert, Quality & Security Officer Q-Park, Hans Gort, franchisenemer van FEBO-Amstelveen, Dirk Landsaat, van de Winkeliersvereniging Stadshart Amstelveen (WSA), Hans de Groot voorzitter van de winkeliersvereniging Vereniging Centrum Promotie (VCP), Edwin Veldman van Alarm Techniek Nederland (ATN Beveiliging).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen maakt een afdruk van haar duim op een vel papier. Naast haar staat Yvonne Meijers, adviseur Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Burgemeester Van 't Veld zet haar handtekening op de intentieverklaring 'Samen werken aan een nog veiligere wijk'


In de ondertekende verklaring staat dat de gemeente Amstelveen haar positie als veiligste stad van de 50 grootste steden van Nederland graag wil behouden en waar mogelijk, wil versterken:
1. De partijen zich bewust zijn, dat het van belang is om met regelmaat onderhoud te plegen om dit veiligheidsniveau te handhaven, dan wel te verbeteren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De deelnemers en ondertekenaars van de intentieverklaring 'Samen werken aan een nog veiligere wijk'. Vlnr.: Hans de Groot voorzitter van de winkeliersvereniging Vereniging Centrum Promotie, Edwin Veldman van ATN Beveiliging, Ben Verheijen Shopping Centre Manager van Unibail Rodamco, drs. Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen, H. van Velden Politie Amsterdam-Amstelland en Hans Gort, franchisenemer van FEBO-Amstelveen met het vingerprintverzameling van de betrokkenen


2. In het actieplan Integrale veiligheid 2015 van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Amstelveen, de ambitie is uitgesproken om een 'hotspot' benadering in te zetten, een integrale aanpak van veiligheidsproblemen op specifieke locaties.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Een rij wachtenden voor het fiets-graveren. Met een pantograaf wordt een unieke code in het frame van de fiets gegraveerd en geregistreerd. Daardoor is de opsporing van de eigenaar van een gestolen fiets makkelijker te vinden. Elektrische fietsen werden niet gegraveerd, want ergens in het frame is al een speciale chip verborgen met de eigenschap-data van de fiets


3. Er in samenwerkingsverband met partijen een plan van aanpak tot stand gekomen voor de 'hotspot' Stadshart en dat de partijen zich uit een integrale aanpak concentreren op vier thema’s omtrent de veiligheid, die een (lichte) stijging laten zien in politiecijfers zoals fietsendiefstal, auto-inbraken, zakkenrollerij en winkeldiefstal.

De aanpak wordt vorm gegeven in de campagne 'Samen werken aan een nog veiligere wijk'.
De intentieverklaring geldt voor de periode tot 1 januari 2016.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.