Bijgewerkt: 31 maart 2023

Saxofonist Hans Dulfer speelt coronaproof shows in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
27-08-2020

Op vrijdag 4 september 2020 zal saxofonist Hans Dulfer alsnog zijn show in Poppodium P60 spelen. Nederlands bekendste saxofonist zal op deze avond twee sets spelen. Dit alles in een coronaproof setting met slechts 60 zitplaatsen per show.

Poppodium P60 heeft verschillende maatregelen getroffen om haar shows in een zo’n veilig mogelijk omgeving en volgens de maatregelen van de overheid plaats te laten vinden. Zo vindt er onder andere een triage-gesprek plaats bij binnenkomst, worden bezoekers geplaceerd (elke bezoeker heeft een eigen vastgestelde zitplaats) op een van de zitplaatsen in de zaal en worden drankjes geserveerd. Alles over het bezoek aan P60 is hier te lezen: https://www.p60.nl/jouw-bezoek

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Hans Dulfer speelt tijdens het Stadspleinfestival Amstelveen op 13 september 2014


Hans Dulfer (Amsterdam, 28 mei 1940) is een saxofonist. Hij speelde met onder anderen Boy Edgar, Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo. Hij is de vader van saxofoniste Candy Dulfer. Dulfer leerde zichzelf saxofoon spelen en is sinds zijn zeventiende professioneel muzikant, met de tenorsaxofonist Coleman Hawkins als grote voorbeeld. Dulfer was eind jaren 1950 actief in het combo van Clous van Mechelen. Later speelde hij in Heavy Soul Inc. (met onder andere gitarist John McLaughlin); Ritmo Natural (de voormalige ritmesectie van Max Woiski jr.);Theo Loevendie Consort; Reflud (een anagram van 'Dulfer'); De Perikels en Future Groove Express.

Aan het eind van de jaren 1990 had Dulfer veel succes in Japan; voor zijn single 'Streetbeats' kreeg Dulfer er een gouden plaat. Dulfer is jazzmuzikant in hart en nieren. In zijn lange carrière mocht hij het podium delen met Nederlands grootste muzikanten. Denk hierbij aan namen  als Jan Akkerman en Herman Brood. Daarnaast heeft Dulfer zich met zijn roemruchte en vooruitstrevende formaties (Perikels, Reflud, Big Boy) opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland.

Zaterdag 4 september 2020– Tickets vanaf € 17.50 – Voor beide shows zijn nog een klein aantal tickets beschikbaar. Info & Tickets: Set I (19:45) : https://www.p60.nl/04-09-2020/hans-dulfer-set-i Set II ( 22:00): https://www.p60.nl/04-09-2020/hans-dulfer-set-iiAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.