Bijgewerkt: 13 juli 2024

Schaakcursus voor beginners bij Schaakvereniging KLM-Pegasus

Nieuws -> Sport

Bron: Maarten Langen
07-09-2017

Voor iedere man, of vrouw die op een wat latere leeftijd graag kennis wil maken met de beginselen van het schaken, biedt schaakvereniging KLM-Pegasus nu een aantrekkelijke introductiecursus aan. De cursus duurt 5 lesavonden van één uur, waarbij de volgende aspecten aan bod komen:

Geschiedenis van het schaken, schaakanekdotes en noemsenswaardige schaakverhandelingen, de 10 basisregels van het schaken, tips en trucs, speelstijlen en gangbare openingen. De cursus is erg praktisch van opzet, naast de theorie neemt u van het begin af aan achter een 'eigen' schaakbord plaats. Alle oefeningen kunt u hierdoor direct zelf uitvoeren. Ervaar, dat schaken niet moeilijk is en dat u in de tweede les al uw eerste partijtje speelt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Op het Stadsplein van Amstelveen vond op zaterdag 11 juni 2016 voor de 2de maal het Schaakfestijn van Formaat plaats. Dit hield in dat diverse schaakteams, ondersteund door het Amstelveense bedrijfsleven en Schaakvereniging KLM-Pegasus hun schaakkunsten konden tonen


Aanvang: De eerste lesavond vangt aan op 12 september 2017, van 19:00 tot 20:00. De overige lessen zijn op de dinsdagavonden daarop volgend. De lessen zijn voorafgaand aan de reguliere speelavond, waardoor er na de les voldoende tijd is om met mede cursisten nog te schaken of te kijken bij de schaakpartijen van de clubleden. Adres: De locatie is de Luwte, Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen. Kosten: De kosten voor deze 5 lessen bedragen € 30,- Inschrijving is verlengd: kan nog tot 11 september 2017 via een e-mailtje met uw gegevens naar maarten@infostop.nl

Schaakvereniging KLM-Pegasus is op 24 februari 1971 opgericht met als doel: het beoefenen van het edele schaakspel. Bestond oorspronkelijk de doelgroep uit medewerkers van de KLM en aan de luchtvaart verwante bedrijven, van lieverlede zag de schaakvereniging haar ledental ook met leden uit andere kringen groeien. Op 2 september 2008 is de schaakvereniging AASTOR in KLM-Pegasus geïntegreerd. Ruim 46 jaar later telt KLM-Pegasus zo'n 40 actieve leden, jong en oud en afkomstig uit Amstelveen en omstreken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.