Bijgewerkt: 19 april 2024

Schade verhalen op daders

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
04-07-2010

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

In Amstelveen gaan we nu altijd de schade verhalen op daders van vernielingen. Vorige week is de eerste rekening de deur uit gegaan. Een jongen had de 1e Amstelveense Montessorischool aan de Burgemeester Haspelslaan ondergekliederd. Het schoonmaken kost ruim 200 euro.


Grotere kaart weergevenHet Amstelveen College (ooit Casimir Lyceum) aan Tulpenburg

Ook wordt de 27-jarige man die de ruiten van het Amstelveen College aan Tulpenburg heeft vernield aansprakelijk gesteld. De schade is aanzienlijk, meer dan 3000 euro moeten we uit de gemeentekas halen. Geld, dat ik liever besteed aan onderwijs of voorzieningen voor ouderen.

Het verhalen van schade op daders is al een oude wens. Nu gaan we dat altijd doen. Dit betekent, dat onze juridische afdeling aan de slag gaat om het geld terug te krijgen via een procedure. En als er geen geld is bij daders, dan kunnen ze altijd een krantenwijk lopen tot de schuld is afbetaald.

Zo is duidelijk, dat als je gepakt wordt in Amstelveen, je er niet alleen af komt met een boete. Ik hoop, dat mensen zich dan nog een keer bedenken voordat ze zaken vernielen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.