Bijgewerkt: 19 oktober 2021

Schaken in de Amstelveense horeca op 33 locaties

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-10-2021

Amstelveners die een potje willen schaken in een horecagelegenheid kunnen sinds 1 oktober 2021 terecht op 33 locaties in Amstelveen. Vanuit het initiatief Amstelveen Schaakt! zijn borden en schaakstukken verstrekt. De locaties, waar geschaakt kan worden zijn te herkennen aan een sticker bij de ingang.

'Amstelveen Schaakt! is een mooi initiatief ter promotie van de schaaksport in Amstelveen. Het maakt schaken toegankelijker. Want was is er gezelliger dan een potje schaak te spelen in een restaurant of café?' - zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport die vrijdag 1 oktober aanwezig was bij de officiële aftrap in Restaurant Colijn.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2021)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport en Maarten Langen voorzitter van Schaakvereniging Pegasus Amstelveen op 1 oktober 2021 in Restaurant Colijn


Schaken voor verbinding. Volgens de wethouder zorgt het initiatief bovendien voor verbinding in de samenleving. 'Je hoeft niet elkaars taal te spreken om een potje tegen elkaar te spelen. De taal van het schaken is hetzelfde over de hele wereld. Vooral in een stad als Amstelveen met veel internationaals is het daarom goed dat je op veel plekken kunt schaken' - zegt Ellermeijer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.