Bijgewerkt: 25 juni 2022

Schilderen is een geliefde bezigheid van de Amstelveense ouderen

Nieuws -> Informatief

Bron: Zonnehuisgroep Amstelland
04-12-2015

In het Wimbledonpark in zorgcentrum De Luwte wordt tweemaal per week enthousiast door een groep ouderen geschilderd onder begeleiding van een beeldende therapeute. Ook ouderen die bijvoorbeeld door een herseninfarct  maar één hand kunnen gebruiken kunnen met haar hulp mooie schilderijen maken.

Foto Amstelveen
(Bron Zonnehuisgroep Amstelland - 2015)

Gezamenlijk, door verschillende ouderen gemaakte schilderijen


Vaak maakt men individueel een schilderij, maar regelmatig wordt er ook met de groep een combinatie-schilderij gemaakt. Hierbij schilderen de deelnemers met elkaar aan een gezamenlijk kunstwerk, dat bijvoorbeeld uit meerdere doeken bestaat. De deelnemers beleven hier plezier aan en halen hier veel voldoening uit. Eén van de deelnemers vertelt: “Wat is er nou leuker, dan thuis komen met een mooi schilderij.”

Ouderen kunnen elke woensdagmorgen tussen 10.00-11.30 terecht op dagbesteding Wimbledon om onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers erbij te schilderen. Schilderen is een activiteit van Dagbesteding Wimbledon. Elke ochtend is daar een divers programma voor ouderen dat niet alleen leuk is om aan deel te nemen maar ook  helpt om lang zelfstandig vitaal en actief te kunnen wonen. Meer informatie kunt u vinden op de website. Adres: Wimbledonpark 361 - 1185 XJ AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.