Bijgewerkt: 1 juli 2022

Schiphol Airport start proef met apps voor Google Glass

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
14-01-2015

Amsterdam Airport Schiphol is onlangs gestart met proeven met Google Glass in de terminal en buiten in het landingsterrein. Met de inzet van deze innovatieve technologie wil Schiphol meer inzicht krijgen in de reizigersbeleving en werkzaamheden vergemakkelijken.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2015)

Google Glass is een soort draagbare technologie met een optische eenheid in een bril gemonteerde optical head-mounted display (OHMD). Het werd ontwikkeld door Google Inc., met de missie om een massamarkt te creëren tegenover de PC. Google Glass geeft informatie door op een minischerm in een smartphone-achtige handsfree format. Op 15 mei 2014 was de prijs van Google Glass 1500 US dollars (1.276 euro prijs 14 januari 2015)


Schiphol heeft een app voor Google Glass ontwikkeld die luchthavenmedewerkers moet helpen hun werk buiten, in het luchthaventerrein te vergemakkelijken en te vereenvoudigen. De app voor Google Glass biedt op een efficiënte manier toegang tot informatie en kan helpen bij het verzamelen van informatie via locatie-bepaling en door het maken van foto's. Google Glass wordt handsfree en met spraak bestuurd. In het scherm rechtsboven het oog wordt de opgeroepen informatie weergegeven. Zo kunnen bijvoorbeeld meetgegevens worden opgeroepen bij het plaatsen van tijdelijke afzettingen en zijn rolmaten niet meer nodig.Google Glass voor reizigers. Om meer inzicht te krijgen in de behoefte van reizigers om hun weg te vinden in de terminal test Schiphol ook in de terminal met Google Glass. Respondenten krijgen een Google Glass op, die vervolgens vastlegt, hoe zij de informatievoorziening in de terminal ervaren en hun weg vinden.

Schiphol is Europe's Preferred Airport en om deze positie te behouden, blijft Schiphol voortdurend innoveren om luchthavenprocessen efficiënter in te richten en verder te verbeteren. Experimenteren met nieuwe technologie vormen hierbij een belangrijk onderdeel. In dit kader is Schiphol gestart met het opdoen van ervaring met Google Glass. Op basis van tussentijdse evaluaties en ervaringen zal Schiphol de app voor medewerkers doorontwikkelen. Volgend jaar wordt het besluit verwacht, of Google Glass structureel gebruikt zal worden.


UPDATE 16 januari 2015: We’re graduating from Google[x] labs

Google Labs: ‘As part of this transition, we’re closing the Explorer Program so we can focus on what’s coming next. January 19 will be the last day to get the Glass Explorer Edition. In the meantime, we’re continuing to build for the future, and you’ll start to see future versions of Glass when they’re ready. (For now, no peeking.)’
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.