Bijgewerkt: 24 juli 2024

Schiphol Aviation Awards 2009 uitgereikt

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
25-03-2010

Estonian Air en Royal Jordanian zijn uitgeroepen tot de meest punctuele luchtvaartmaatschappijen in 2009 tijdens de Schiphol Aviation Awards die gisteravond op 24 maart 2010 zijn gehouden op de luchthaven.

Ad Rutten, Executive Vice President & COO van Schiphol Group, opende de jaarlijks terugkerende 'Schiphol Aviation Awards' en heette de aanwezigen van harte welkom: "Schiphol's ambitie is om preferred airport van Europe te zijn en te blijven. Dat doen we met elkaar. Deze avond waarderen we al onze klanten. Vanuit een traditie kennen we vanavond verschillende prijzen toe aan business partners die in 2009 een bijzondere prestatie en bijdrage hebben geleverd aan de mainport Schiphol."

De volgende prijzen zijn uitgereikt:

Punctuality Award

Amsterdam Airport Schiphol reikt sinds 1994 jaarlijks deze prijs uit vanwege het grote belang dat de luchthaven hecht aan een hoge mate van punctualiteit. Dit jaar is vooral gekeken naar de punctualiteitscore tijdens piekuren.Estonian Air die in 2009 met haar operatie op Schiphol is gestart, haalde de punctuality award  'Europe'. Royal Jordanian, die al sinds 1975 op Schiphol vliegt, ontving de punctuality award  'Intercontinental'

Jan Dellaert Award

De Jan Dellaert Award werd dit jaar uitgereikt aan de ANVR vanwege de bijzonder goede samenwerking in het afgelopen jaar, hun actieve inzet voor het afschaffen van de vliegtax en hun positie als neutraal platform in de reisindustrie. De prijs is vernoemd naar 'de vader van Schiphol', Jan Dellaert, Schiphols grondlegger en eerste stationschef.

Environmental Capacity Award

KLM heeft de Environmental Capacity Award in ontvangst genomen. De maatschappij ontving de prijs voor haar bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van de hinderbeperkende maatregelen in de regio, de vlootvernieuwing en haar voortrekkersrol in het vliegen op biokerosine.

Cargo Award

De Douane ontving de Cargo Award voor haar sterke betrokkenheid bij het optimaliseren van de vrachtprocessen op Schiphol. Met name haar inzet voor het project Schiphol SmartGate Cargo is erg gewaardeerd. Schiphol SmartGate Cargo staat voor een integraal controleproces op goederen die vanaf Schiphol de EU verlaten waardoor dit snel en efficiënt kan plaatsvinden. Het project is internationaal gezien één van de eerste publiek- private samenwerkingen, waar overheidspartijen die verantwoordelijk zijn voor de wethandhaving rondom grenspassage  op een intensieve en innovatieve wijze met de private sector optrekken.

Passenger Airline Award

De Passenger Airline Award is dit jaar toegekend aan Delta Air Lines. Als succesvolle partner van SkyTeam hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd aan het netwerk van Schiphol. Ook na de overname van Northwest Airlines is Amsterdam een belangrijke hub voor Delta Air Lines gebleven.

Ground Handling Award

De Ground Handling Award werd voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt aan Aviapartner wegens haar uitstekende prestaties in 2009 op het gebied van operationele afhandeling en de samenwerking met andere partijen. Een impressie van de uitreiking vindt u vanaf 13:00 op www.schipholtv.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.