Bijgewerkt: 24 juni 2024

Schiphol Consumers Awards 2011 uitgereikt

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
16-03-2012

15 maart 2012 vond de jaarlijkse uitreiking van de 'Schiphol Consumers Awards' plaats. Met deze traditionele uitreiking zet de luchthaven de business partners in de schijnwerpers die een uitmuntende prestatie hebben geleverd op het gebied van gastvrijheid, innovatie en kwaliteit.

"In 2011 reisde een recordaantal van bijna 50 miljoen passagiers via Amsterdam Airport Schiphol. Het netwerk breidde uit van 301 naar 313 directe bestemmingen en met onder meer de vernieuwing van Lounge 3 gaven we verder invulling aan onze ambitie om Europe's Preferred Airport te blijven.

De economische omstandigheden zijn onzeker. 2012 wordt een uitdagend jaar waarin we onze krachten nog verder moeten bundelen. We zien deze uitdaging met vertrouwen tegemoet in een constructieve en inspirerende samenwerking met onze business partners," aldus Maarten de Groof, Executive Vice President & Chief Commercial Officer van Schiphol Group.

schiphol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De torens van Schiphol


Corporate Responsibility Award

HMS Host ontving de Corporate Responsibility Award uit handen van Lieke Vogels, directeur van FaiRSupport. Deze award, die dit jaar voor het eerst is uitgereikt, is aan HMS Host toegekend vanwege de toewijding bij het invoeren van vernieuwende biologische horecaconcepten. Corporate Responsibility vormt een wezenlijk onderdeel van de strategie van Schiphol. Een award in deze categorie mag dan ook niet ontbreken.

Media Award

De Media Award is uitgereikt aan Johnnie Walker. Johnnie Walker werd beloond met deze award voor de promotiecampagne 'Step Inside the Circuit'. Hierbij kregen passagiers de gelegenheid om kennis te maken met de wereld van het Formule 1-team Vodafone McLaren-Mercedes en Johnnie Walker. Onder andere een F1-wagen in de terminal, interactive games en een racebaan werden speciaal voor deze campagne ingezet op diverse locaties.

Guestfriendliness Awards

Reizigers kozen in drie categorieën de meest gastvrije en klantvriendelijke bedrijven op de luchthaven. In de categorie Retail beloonden reizigers Ralph Lauren in Lounge 1 en Gassan op Schiphol Plaza voor hun gastvrijheid met een Guestfriendliness Award. In de categorie Services ging de award naar de apotheek op Schiphol Plaza. Mc Donald's in Lounge 3 en Délifrance op Schiphol Plaza wonnen de award in de categorie Horeca.

Innovation Award

De award voor innovatie ging dit jaar naar de spandoekautomaat in Aankomsthal 2 van BannerXpress. Mensen die een passagier komen ophalen, kunnen bij de BannerXpress een eigen spandoek samenstellen en uit laten printen.  De spandoekautomaat is ontwikkeld door het Amsterdamse bedrijf BannerXpress B.V.. Schiphol is de eerste luchthaven ter wereld die een spandoekautomaat heeft.

Growth Award

Service Point Schiphol Plaza nam de Growth Award in ontvangst. Het in februari geopende Service Point Schiphol Plaza liet een enorme groei zien van maar liefst 177%. Service Point Schiphol Plaza biedt haar klanten verschillende diensten, waaronder schoenreparaties, een stomerij en een sleutelservice. Bovendien kan men hier terecht voor de verzending van poststukken en alle gangbare telefoonkaarten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.