Bijgewerkt: 5 december 2022

Schiphol Group herijkt haar strategie

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
19-02-2009

Vandaag, op 19 februari 2009 heeft Jos Nijhuis, President & CEO van Schiphol Group de herijkte strategie voor de komende jaren bekendgemaakt. Centraal staat het verder verdiepen en duurzaam ontwikkelen van het AirportCity concept. Meer dan in het verleden zal daarbij de nadruk liggen op het behoud van een betrouwbaar, efficiënt en concurrerend multimodaal knooppunt dat Nederland en de Randstad met de rest van de wereld verbindt.

De kernfunctie van Schiphol is Nederland verbinden met de rest van de wereld. De praktijk wijst uit dat een uitgebreid netwerk van verbindingen vanaf Schiphol de belangrijkste reden voor (buitenlandse) ondernemingen is om zich in de Randstad te vestigen. Schiphol is daarmee één van de belangrijkste aanjagers voor de Nederlandse economie en de werkgelegenheid.

"Het is voor Nederland -en voor de Randstad in het bijzonder- cruciaal dat Schiphol haar concurrentiepositie behoudt. Dat betekent dat wij bij economisch tij en ontij investeren in capaciteit en kwaliteit om de marktvraag, zodra deze weer aantrekt, te kunnen accommoderen. Schiphol positioneert zich daarbij als 'preferred airport in Europe' voor luchtvaartmaatschappijen en passagiers. Gastvrijheid en klantgerichtheid staan hoog in het vaandel" aldus  Nijhuis.

In de herijkte strategie is 'verantwoord ondernemen' een intrinsiek onderdeel van de bedrijfsvoering van Schiphol Group. Kernbegrippen daarbij zijn duurzaamheid, innovatie, veiligheid en draagvlak.

Aanpassen tarieven

Als gevolg van de forse daling van het aantal passagiers en vracht, en de verwachting dat de markt zich de komende jaren niet of langzaam herstelt, zullen de luchthaventarieven met ingang van 1 april 2009 dalen en per 1 november niet worden aangepast.

"Wij moeten ervoor zorgen dat Schiphol concurrerend blijft. Daarom zullen we onze organisatie aanpassen en onze kosten reduceren, voor de klant zullen we de tarieven in 2009 laten dalen. Daarnaast investeren we in marketing om passagiers en vracht terug te krijgen"  volgens Jos Nijhuis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.