Bijgewerkt: 25 juni 2024

Schiphol Group steunt SOS-Kinderdorpen

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
07-07-2008

Vandaag op 7 juli 2008 hebben Gerlach Cerfontaine, president-directeur van Schiphol Group, en Albert Jaap van Santbrink directeur van SOS-kinderdorpen, een overeenkomst getekend om drie jaar lang intensief samen te werken. De samenwerking richt zich specifiek op projecten om 500 kinderen in India naar school te laten gaan. Deze projecten zijn door medewerkers van de luchthaven gekozen.

De ondersteuning en financiering van deze projecten wordt georganiseerd door medewerkers van Schiphol Group. Dit kunnen acties voor en door medewerkers zijn, maar bijvoorbeeld ook activiteiten die samen met commerciële partners van Schiphol Group worden georganiseerd. Daarnaast komt ook de opbrengst van de collectezuilen in de terminal ten goede aan het wereldwijde werk van SOS-kinderdorpen.

SOS-kinderdorpen zorgt ervoor dat wees- en verlaten kinderen opgroeien in een gezin. Als kinderen niemand meer hebben, worden ze opgevangen in een SOS-kinderdorp. Als kinderen nog wel familieleden hebben, dan ondersteunt SOS-kinderdorpen deze - vaak kwetsbare- families met gezinsversterkende programma's. Dankzij een unieke gezinsgeoriënteerde aanpak groeien kinderen dan op tot kansrijke volwassenen. SOS-kinderdorpen heeft de verantwoordelijkheid voor 66.000 kinderen in 460 kinderdorpen in 132 landen. 1,3 miljoen mensen maken gebruik van voorzieningen van SOS-kinderdorpen. Kijk voor meer informatie op: www.soskinderdorpen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.