Bijgewerkt: 15 april 2024

Schiphol beste luchthaven en vrachtterminal van Europa

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
28-04-2009

Op 22 april 2009 is Amsterdam Airport Schiphol tijdens de 23e editie van de jaarlijkse 'Asian Freight & Supply Chain Awards' (AFSCA's) ceremonie in Hong Kong in de prijzen gevallen. Voor de 16e maal is Schiphol door de lezers van Cargonews Asia verkozen tot 'Best Airport Europe' en voor de 11e maal tot 'Best Air Cargo Terminal Europe'. De AFSCA's gelden in het Verre Oosten als zeer toonaangevend.

Cargo Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De Boeing 747-406F PH-CKB van KLM op de startbaan van Schiphol


Schiphol ontving de prijzen vanwege de hoge kwaliteit en het innovatieve karakter van haar vrachtfaciliteiten, de efficiëntie in het vrachtoverslagproces en voor haar betrouwbaarheid als businesspartner. Schiphol is blij met de awards. Het luchtvrachtvervoer van en naar Azië is zeer belangrijk voor Amsterdam Airport Schiphol en haar regio. In 2008 werd 718.100 ton vracht van en naar Azië vervoerd, 46% van het totale vrachtvolume.

De haven van Rotterdam, net als Amsterdam Airport Schiphol een belangrijke mainport in Europa, viel ook in de prijzen. Voor de 23e maal ontving zij de award voor "Best Port in Europe". De haven van Rotterdam is voor Azië de meest belangrijke zeehaven van Europa.

Cargonews Asia is één van de meest toonaangevende logistieke vakbladen in Azië. Belangrijkste lezersdoelgroep van Cargonews Asia zijn verladers die gebruik maken van luchtvracht. Hierdoor worden de AFSCA's ook wel de 'Shippers Choice Awards' genoemd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.