Bijgewerkt: 25 juni 2022

Schiphol: beste luchthaven in Europa 2009

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
22-09-2009

Britse zakenreizigers hebben Amsterdam Airport Schiphol verkozen tot winnaar van de Business Traveller Award in de categorie 'Best Airport in Europe 2009'.

Schiphol  Amstelveen
(Foto Steve Dunlop via Schiphol Group - 2009)

Birgit Otto, lid van het Management Team Aviation van de Schiphol Group met Sir Ranulph Twisleton-Wykeham-Fiennes met de prijs


Birgit Otto, lid van het Management Team Aviation van Schiphol Group nam de prestigieuze prijs in ontvangst tijdens de Business Traveller Awards ceremonie, die maandagmiddag op 21 september 2009 plaats vond in Londen. De andere genomineerden in de categorie 'Best Airport in Europe' waren de luchthavens van München en Zürich.

Na thuismarkt Nederland is Groot-Brittannië de belangrijkste markt voor Schiphol. Alleen al in het eerste halfjaar van 2009 reisden ruim 3,2 miljoen passagiers uit Groot-Brittannië via Schiphol. "We zijn er bijzonder trots op dat de Britse zakenreizigers ons belonen met deze prestigieuze prijs.

De toekenning van deze prijs heeft voor ons extra waarde in de huidige moeilijke tijden en competitieve markt en stimuleert ons om het reisproces nog verder te optimaliseren, door het bedenken van innovatieve oplossingen. Ook gaan we door met luchtvaartmaatschappijen marketingondersteuning te bieden en we verhogen de havengelden volgend jaar niet", aldus Otto.

In de komende winterdienst, die loopt van 24 oktober 2009 tot en met 27 maart 2010, zijn negen luchtvaartmaatschappijen actief tussen Groot-Brittannië en Schiphol. Het betreft KLM, British Airways, VLM Airlines, BMI, BMI Baby, easyJet, flybe, Aer Lingus en, Jet2.com. Samen voeren deze maatschappijen komende winterperiode circa 150 lijnvluchten per dag uit.

De beste luchthaven ter wereld

De beste luchthaven ter wereld werd opnieuw toegekend aan Singapore's Changi Airport en Londen Heathrow werd verkozen tot Best Airport voor Duty-Free Shopping, als de eerste sinds 2001.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.