Bijgewerkt: 2 december 2023

Schiphol krijgt groter aandeel in Brisbane Airport

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
17-10-2008

Schiphol Group krijgt via Schiphol Australia een groter aandeel in Brisbane Airport. Schiphol Australia heeft  sinds 1997 een belang van 15,62% in Brisbane Airport Corporation Holding (BACH). Dit neemt met 3,1% toe tot 18,72%. Schiphol Australia kan haar belang vergroten omdat de overheid van Queensland haar aandelen verkoopt.

Brisbane  Amstelveen
(Wikipedia - 2008)

Brisbane Airport


De overheid van Queensland heeft in augustus aan de andere aandeelhouders laten weten, dat zij haar aandelenbelang van 12,38% in Brisbane Airport wilde verkopen voor de prijs van AU$ 289,4 miljoen. Alle aandelen worden overgenomen door de bestaande aandeelhouders.

Schiphol Australia heeft gebruik gemaakt van haar voorkeursrechten om haar relatieve positie in BACH vast te houden. De toekomstverwachtingen van Brisbane Airport zijn positief. Brisbane Airport is het bewijs van de succesvolle export van de AirportCity formule. Door de jaren heeft Schiphol Group de luchthaven ondersteund in haar ontwikkeling door detachering van personeel en een zetel in het bestuur (de 'Board of Directors') van de luchthaven.

Brisbane Airport investeert aanzienlijk in haar toekomst. De grootste projecten betreffen de uitbreidingen van de terminals voor binnenlands en internationaal verkeer, de aanleg van een parallelle start- en landingsbaan (operationeel eind 2017) en een aantal infrastructurele projecten om de bereikbaarheid van de luchthaven te verbeteren.

Daarnaast wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van commercieel vastgoed op het luchthaventerrein. Brisbane Airport won in 2005 de IATA Eagle Award voor de beste geprivatiseerde luchthaven ter wereld. In 2007 gebruikten 18 miljoen passagiers de luchthaven van Brisbane en vonden er 171.412 vliegtuigbewegingen plaats.

BACH heeft sinds juli 1997 een 50-jarige concessie om de luchthaven van Brisbane te managen, met een verlengingsoptie van nog eens 49 jaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.