Bijgewerkt: 31 maart 2023

Schiphol laat niets los over Aalsmeerbaan

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amstelveens Weekblad
16-11-2006

De Aalsmeerbaan is na drie weken nog altijd buiten gebruik. Het is onduidelijk waarom. Schiphol en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) zijn niet erg mededeelzaam.

Terwijl het in de lucht boven Aalsmeer rustig is, is het boven Amstelveen ouderwets druk met vliegtuigen vanwege het vele extra gebruik van de Buitenveldertbaan.

Aalsmeerbaan  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De uitgestorven Aalsmeerbaan op 13 november 2006
Drie weken geleden ging de Aalsmeerbaan voor de derde keer in korte tijd dicht, omdat er grit van de recent vernieuwde toplaag in vliegtuigmotoren terechtkwam. Schiphol besloot toen de hele toplaag te verwijderen en de laag eronder geschikt te maken voor starts en landingen. Dat was na een week gebeurd. Vervolgens vroeg Schiphol goedkeuring aan IVW voor wat het had gedaan. Sindsdien gebeurt er al twee weken lang niets meer.

Op de vraag wat het probleem is, verwijst luchthavenwoordvoerder Gerbrant Corbee naar IVW. Zijn IVW collega Willard Elissen zegt: ,,Schiphol heeft ons er nog niet van overtuigd dat alle genomen maatregelen voldoende de veiligheid waarborgen.” Elissen kan echter niet zeggen waar het op vast zit. Bovendien bespreekt IVW dat alleen met Schiphol; niet met de pers.

Terug naar Gerbrant Corbee van Schiphol: ,,Het zou kunnen dat er nog wat vragen en antwoorden over en weer zijn gegaan, dat weet ik niet. Maar wij wachten toch echt op IVW. Wij willen zelf ook dat de baan snel beschikbaar komt.” IVW noch Schiphol kan vertellen hoe lang het nog gaat duren.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.