Bijgewerkt: 24 juli 2024

Schiphol Real Estate levert duurzaam kantoorgebouw 'TransPort' op

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
17-03-2010

Schiphol Real Estate heeft op 16 maart 2010 het  kantoorgebouw TransPort opgeleverd op Schiphol Oost. TransPort is het eerste kantoorgebouw in Nederland dat voldoet aan het nieuwe meetinstrument BREEAM-NL Nieuwbouw voor duurzaam bouwen van de Dutch Green Building Council.

TransPort is daarnaast ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste eisen van duurzaam bouwen van het  internationaal gerenommeerde LEED (Leadership in Energy and Environmental Design ) Platinum-certificaat.

TransPort heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 10.800m² en is verhuurd aan de luchtvaartmaatschappijen transavia.com en Martinair die er hun hoofdkantoor vestigen. De bouw is gestart op 17 maart 2009.

Het duurzame concept en het architectonisch ontwerp zijn in samenwerking met Architectenbureau Paul de Ruiter uit Amsterdam tot stand gekomen. De bouw is gerealiseerd door Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk. Het duurzame gebouw sluit naadloos aan bij de strategie van Schiphol Real Estate en Schiphol Group om een actieve rol te spelen in duurzame gebouw- en gebiedsontwikkeling.

Schiphol Real Estate

Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.