Bijgewerkt: 24 juli 2024

Schiphol ontvangt prijs 'beste luchthaven in West Europa'

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
24-03-2010

Passagiers hebben Amsterdam Airport Schiphol uitgeroepen tot 'beste luchthaven van West Europa' tijdens de Passenger Terminal Expo in Brussel.  Eric van de Dobbelsteen, Manager Passenger Services, nam de prijs gisteravond in Brussel in ontvangst tijdens de door Skytrax georganiseerde uitreiking.

Vertrekhal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2005)

De ingang van de vertrekhal 1 op Schiphol


'We zijn ontzettend blij en trots met de prijs. Het is voor ons een belangrijke prijs omdat het de reizigers zijn die ons als beste luchthaven van West Europa waarderen. Deze prijs betekent niet alleen erkenning maar ook een extra stimulans om onze ambitie om Europe's preferred airport te zijn en te blijven waar te maken', aldus Eric van de Dobbelsteen.

Skytrax

Skytrax is een adviesbureau gevestigd in Engeland en doet onderzoek naar de kwaliteit van verschillende aspecten in de publieke luchtvaart, zoals de kwaliteit van o.a. luchtvaartmaatschappijen en luchthavens.

Schiphol ontvangt prijs 'beste luchthaven in West Europa'

Met 47,4 miljoen passagiers en ruim 1,5 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2008 de vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 99 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 262 bestemmingen over de hele wereld.

Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio.

Op de luchthaven zijn ruim 65.000 mensen werkzaam. Schiphol ontving dit jaar de ‘ACI EUROPE Best Airport Award’.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.